Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK-tränaren tror inte på SAIK

Dynamo Moskva, Zorkij och Edsbyn – där har ni favoriterna inför Champions cup som startar i dag.
Åtminstone enligt SAIK-tränaren Thony Lindquist, som inte tror på sitt eget lag.
– Nej, vi har inte varit på is tillräckligt länge, säger han.

Annons

Edsbyn har tränat i sin inomhushall sedan slutet på augusti. Ungefär samtidigt kom Zorkij dit på ett två veckor långt läger och det ryska laget är nu tillbaka i Edsbyn igen.

Och Dynamo Moskva är Dynamo Moskva, trots förlusten mot SAIK i Sandviken i tisdags.

– Meningen med den matchen var i första hand att få insikt i hur det är att möta ett ryskt lag, och hur allt går så mycket fortare. Vårt försvarsspel var riktigt bra, det var mest glädjande, samtidigt som vi byggde spelet fint i nivåer, säger Thony Lindquist.

• Och vad vill du få ut av Champions cup?

– Att det vi pratat om sitter och att vi är på rätt väg, sen koncentrerar vi oss på vissa detaljer i enskilda matcher.

• Ni har tappat två av de mest drivande spelarna i Daniel Mossberg och Misha Svechnikov, innebär det några förändringar i hur ni tänkt spela i vinter?

– Vi ska behålla vårt spel från i fjol. Johan Löfstedt och Linus Forslund får axla rollerna hos de som stack iväg rakt av, och det var också så vi tänkte när vi rekryterade dem.

• Kan du precisera, vilka roller är det?

– Det handlar om strukturerna i spelet, i vilka zoner de ska befinna sig när vi bygger upp ett anfall. När Daniel Berlin lämnar över ska de föra bollen vidare högre upp i banan. Sen blir det inte alltid som man tänkt sig ändå, men det är en trygghet att ha ett system att falla tillbaka på.

SAIK vann Champions cup 2005 och är tillsammans med Edsbyn det enda svenska lag som lyckats bryta den ryska dominansen. Men någon turneringsseger den här gången tror alltså inte Thony Lindquist på.

– Inte med tanke på förberedelserna. Men visst kan vi vara med och störa i en enstaka match, det ska bli väldigt intressant med lördagsmatchen mot Zorkij.

SAIK åker till Edsbyn med hela truppen, utom handskadade Christoffer Edlund, och inleder mot Ljusdal i dag.

Mer läsning

Annons