Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK vände underläge till seger

Trots ett tidigt underläge efter 19 sekunder, kunde Sandvikens AIK vinna sin första match för den här säsongen. Man vände ett 0–2 underläge till 6–2 borta mot Västerås SK.

Även om det är tidigt på säsongen ännu kunde man ana en nöjd tränare efter matchen.

Annons

– Det är många bitar vi gör väldigt bra i dag och jämfört med Edsby-matchen så är det stor skillnad på hur vi genomför matchen, säger Peter Isaksson.

Hemmalaget Västerås, som hittills spelat två träningsmatcher mot ryska Jenisej (förlust i båda), chocköppnade alltså och Jonas Nilsson kunde ge VSK ledningen efter bara 19 sekunders spel. Man ökade på den ledningen i den 13:e matchminuten och då såg det ut att bli samma visa som förra säsongen lagen möttes i ABB Arena. Men så blev det icke.

SAIK fick fart på grejerna och under halvlekens sista två tredjedelar, gjorde man inte mindre än fem mål.

– Och det var många olika typer av mål. Hörna, frislag, på lyft och ett äkta SAIK-mål där bollen gick som på ett snöre mellan nästan alla spelare innan vi satte den. Nä, vi gör en väldigt bra första halvlek, frånsett starten då, menar Peter.

I andra halvlek så kontrollerar SAIK händelserna och kan göra ett mål till. Förlust i första träningsmatchen och nu vinst.

• Vad var den stora skillnaden i spelet?

– Att vi spelar på det sätt som vi har bestämt oss för att göra. I matchen mot Edsbyn gjorde vi fel saker alltför ofta och det har vi pratat om under veckan. Skönt att vi kunde ”prata oss till förbättring”, säger Peter som också kunde konstatera att Johan Östblom skötte sig bra på mitten.

– I Johan har vi ett sparkapital. Han kom med mer i spelet i dag men det syns att han är ny i SAIK-spelet och det får ta sin tid.

• Kommer publiken att få se något nytt i SAIK:s sätt att spela bandy den här säsongen?

– Nja, det vet jag väl inte direkt. Vi försöker spela på ett sådant sätt att alla är delaktiga. Vi jobbar även lite med det långa spelet. Men några större förändringar blir det väl inte, säger Isaksson.

Nu väntar en vecka till på rink innan man får beträda den stora planen inne på Göransson Arena.

Något som man ser fram emot i SAIK.

– Visst är det så. Alltid skönt att få komma ut på stor is tidigt och få möjlighet att träna på det vi vill och då kommer vi ju även att få spela många matcher där, så det ska bli skönt, avslutar Peter.

VÄSTERÅS SK–SAIK 2–6 (2–5)

SAIK -målen : Linus Forslund, Erik Säfström, Johan Löfstedt, Jesper Hvornum, Dennis Henriksen och Erik Pettersson.

Mer läsning

Annons