Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK vann – men det satt hårt åt

SAIK vann träningsmatchen mot Hammarby med 5–4. Men det var utan att imponera och förre Hammarbyspelaren Johan Östblom kunde bara hålla med.

– Det är väl ingen höjdarmatch av oss i dag men vi vinner i alla fall och det är väl positivt, tycker nyförvärvet.

Annons

SAIK började dock lovande och det syntes till en början att det båda lagen kommer från lite olika träningsförutsättningar.

Det var skillnad i både tempo och passningsspelet. Linus Forslund inledde målskyttet och minuten senare spelade han snyggt fram Erik Pettersson som på volley överlistade Bergwall. Men efter det verkade det som om man gick på semester igen och tappade det mesta av både fart och finess.

Hammarby tackade och tog emot och vände på tillställningen innan SAIK med två mål kunde sätta sig i förarsätet igen.

– Ja, vi slog av på takten där efter 2–0 och vi gick liksom ner i tempo och Hammarby blev väl taggade av att göra några mål där också, säger Johan.

Hammarby tog tag i matchen ordentligt i andra halvlek och hade inte landslagsmålvakt Othén storspelat under en period, så hade Hammarby gått ifrån med ett par mål. SAIK såg lite oorganiserat ut långa stunder.

– Det stämmer. Vi tog många felbeslut och då tappar vi farten i spelet. Vi var inte riktigt på tå helt enkelt, menar Johan.

Två snabba utvisningar för Hammarby skulle dock ge SAIK en biljett in i matchen igen och Johan Löfstedt ordnade segermålet med 25 minuter kvar och även om det här bara var en träningsmatch så kändes det väl rätt ok att vinna över sina forna lagkamrater?

– Det är klart att det är speciellt att möta sina gamla kompisar. Jag spelade ju där i fyra år. Men nu gällde det väl inte speciellt mycket i dag. Det kommer att kännas mer när det blir seriematcher, menar Johan som trivs i sin nya omgivning.

– Det är kul med bandy igen och vi har roligt ihop. Sen spelmässigt så har jag väl en bit kvar men jag tycker att det kommer mer och mer. Jag får skynda långsamt, avslutar Johan.

Mer läsning

Annons