Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Såld Gerndt – miljonklipp för GIF

Alexander Gerndt är klar för holländska Utrecht.

Då trillar det in en stor summa pengar i Gefles kassakista – runt 15 procent av beloppet förre GIF-anfallaren sålts för.

Ett miljonklipp för klubben.

– Bra för oss att stärka ekonomin, säger Pelle Olsson.

Annons

Sent under gårdagskvällen – mitt under matchen mot Kalmar – slog bomben ner. Helsingborg säljer Alexander Gerndt till FC Utrecht.

Den holländska klubben publicerade en artikel på sin hemsida där man bekräftade nyheten om att förre GIF-anfallaren har tackat ja till ett fyraårskontrakt. I morgon ska han läkarundersökas – sedan kommer han att skriva på kontraktet.

Helsingborg blir av med sin store skyttekung, men i Gefle jublas det däremot. Under gårdagskvällen var det visserligen fortfarande oklart vad övergångssumman landade på. Men beskrivs som ”Helsingborgs största försäljning någonsin”. Och av försäljningsbeloppet får Gefle IF, enligt uppgifter till Sporten, runt 15 procent.

Ett miljonklipp för GIF.

– Jag vill inte berätta hur många procent vi får eftersom det är ett avtal mellan oss och Helsingborg. Men det är nödväntigt för oss att stärka vår ekonomi nu när vi har så liten omsättning, säger GIF:s sportchef och tränare, Pelle Olsson, som var ovetandes om Gerndtförsäljningen när Sporten ringde honom under gårdagskvällen.

Gerndtaffären (från GIF till Helsingborg) visade sig nu i efterhand trots allt bli ännu mer lönsam för Gefle än när de sålde honom för fem miljoner kronor.

– Det är svårt för mindre klubbar att sälja spelare till utlandet för dyra pengar. Vägen för bra ekonomiska affärer tvingas gå via större allsvenska klubbar. Men nu blev det här en bra affär för oss ändå. I slutändan, fortsätter Olsson, som för en tid sedan har varit i kontakt med Helsingborgs sportchef Jesper Jansson och haft viss insyn i vart Gerndt säljs vidare.

– Jag har vetat om att de haft några klubbar som varit intresserade, men valt att vänta ut andra klubbar. Däremot har vi inte pratat om några summor.

Gerndt gjorde åtta mål på 14 matcher i GIF och sedan avslutade förra säsongen i Helsingborg där det blev 12 mål på 14 matcher. Därmed blev han allsvenskans skyttekung

I år har han gjort sju mål på 15 matcher.

Mer läsning

Annons