Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandviken vann dramatisk bandyfinal

Sandviken är Sveriges bästa bandylag.

Tack vare en drömstart med tre mål redan i matchinledningen vann de SM-finalen mot Villa-Lidköping med 6–5.

Men det blev spännande in i det sista.

Annons

Efter att mer eller mindre varit utspelade under första halvlek lyckades Villa-Lidköping resa sig, reducerade flera gånger om och när David Karlsson tryckte in 5–6 i slutminuterna blev det rejält dramatiskt på Studenternas IP.
Sandviken lyckades dock hålla undan.

Det var en märklig scenförändring, då Saik rivstartade finalen och var helt överlägsna.
Den defensive mittfältaren Mikael Nilsson slog in 1–0 redan efter 49 sekunders spel, Johan Löfstedt ökade på till 2–0 och när Christoffer Edlund slog in straffen till 3–0 hade matchen inte ens spelats i 13 minuter.
– Vi öppnade fantastiskt bra, och var aggressiva från början. Vi hade bestämt oss för att göra vår bästa match för säsongen, sade tremålsskytten Christoffer Edlund till TV4.

Om Sandviken imponerade gjorde Villa-Lidköping – som var i final för första gången på 29 år – en riktigt svag första halvlek.
1–5 i halvtid var närmast smickrande.
– Den status vi har i dag är den sämsta på hela säsongen, det tar en kvart innan vi ens är med i matchen. Jag är riktigt besviken, sade Villas-Lidköpings Daniel Andersson till TV4.

Matchen kändes avgjord när Edlund sköt in 6–2 efter en timmes spel, men Sandviken drog därefter på sig flera utvisningar och gav Villa utrymme att skapa fler offensiva attacker.
Men närmare än Karlssons 5–6 kom de inte.

Guldet är Sandvikens åttonde genom tiderna.

Mer läsning

Annons