Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Seger för GIF skulle vara premiär

Gefle IF och allsvenska premiärer går inte direkt hand i hand.

På tio försök har det inte blivit en enda seger.

– Men jag upplever inte att vi har några premiärproblem, säger Pelle Olsson.

Annons

GIF-tränaren andas optimism inför dagens premiär borta mot Syrianska och hävdar att laget är så väl förberett som det går.

– Vi har en positiv känsla i laget och kommer från ett bra genrep (4–0 mot Sundsvall). Nu får vi se vad det räcker till, säger han.

Historiskt sett har GIF haft svårt i allsvenska premiärer, i alla fall när det kommer till att vinna matcherna. Det har nämligen aldrig hänt – inte på 30-talet, inte på 80-talet och inte under de sex säsongerna i allsvenskan på 2000-talet.

Pelle Olsson pekar dock på det faktum att man visserligen hade hemmamatch i premiären både 2009 och i fjol – men att motståndet båda gångerna var av hög klass. För två år sedan spelade GIF 1–1 mot regerande mästarna Kalmar och i fjol blev det 0–0 mot Elfsborg som hos många var stora favoriter till SM-guldet.

– Så vi har gjort bra premiärer ändå de senaste två åren. Vi får se om vi kan göra en attack på den där nollan mot nu, säger Olsson, som även minns fina 2–2 borta mot AIK i premiären 2006.

Motståndarna Syrianska har han förstås god koll på, han var som vi berättat tidigare på plats och såg deras genrep mot Brommapojkarna (0–0). Däremot har han aldrig varit med om att möta laget i fråga.

– Vad jag vet har GIF aldrig mött Syrianska tidigare. Det skulle vara 2003 eller 2004 i så fall när jag inte var här, säger Olsson – men en snabbkoll på internet stödjer uppgiften att lagen faktiskt aldrig mötts.

Han har i alla fall varit på Södertälje Fotbollsarena en gång tidigare, när GIF träningsspelade mot Assyriska 2006, fick Mattias Hugosson utvisad och torskade med 1–0.

Och senaste gången det spelades allsvensk fotboll i Södertälje var Olsson på plats. Det var i oktober 2005 – visserligen på gamla Bårsta IP – när Gefle IF säkrade kontraktet via en 3–0-seger mot Assyriska i sista omgången av allsvenskan.

Kanske ett bättre minne att bära med sig till dagens match än alla de där segerlösa premiärerna...

Mer läsning

Annons