Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sen start – men SAIK kunde jubla till slut

Först en mardrömsstart följt av flera vändningar.

Och till slut en viktig seger för SAIK.

– Det var inga optimala förutsättningar, men vi fixade ju det, sa Christoffer Edlund efter matchen.

Annons

Det blev en extra lång väntan inför SAIK:s bortamatch mot Gais i går kväll. För trots perfekt bandyväder – nollgradigt och vindstilla – var isen på Arena Heden inte spelduglig i tid. Det var en tråkig start på en trevlig bandykväll. Inte minst för de många hundra åskådare som tagit sig till centrala Göteborg.

Matchen blev mer än en timme försenad. En stund före den ursprungliga matchstarten klockan sju upptäcktes flera sprickor i isen, och domaren bedömde det som en alldeles för stor säkerhetsrisk för spelarna att åka där.

– Vi var framme redan klockan fem och att vara på arenan tre timmar före en match är väl inte direkt optimalt när man ska förbereda sig. Men det var ju inte så mycket vi kunde göra åt det, sa Christoffer Edlund.

Planskötarna arbetade febrilt för att få planen spelklar. Under den ofrivilliga pausen passade flera av SAIK-spelarna på att värma upp och trixa med en fotboll. Publiken bjöds på kaffe. De flesta valde att stanna kvar.

När matchen väl började hände det desto mer. Efter nio minuter tog SAIK ledningen när just Christoffer Edlund satte en straff. Men Gais slog tillbaka och vände före halvtidsvilan. Båda målen kom när gaisarna hade en spelare utvisad.

– Det blev väldigt svängigt i matchen. Vi bjuder in dem till det, men vi krigar på och löser det, sa Edlund.

Lösningen kom i form av tre mål i den andra halvleken. Gais bjöd på en hörna där SAIK kvitterade redan en minut i den andra halvleken.

Matchens delikatess kom 20 minuter in i halvleken och blev avgörande. Daniel Bäcks långpassning plockades ner av Erik Pettersson i ett svårt läge med dålig vinkel. Han avslutade snabbt, fixade ledningsmålet och en ny vändning i matchen. Det blev till slut 3–4 sedan Magnus Muhrén gjort sitt andra mål på en hörnvariant. Det skapade spänning i slutminuterna, speciellt på tilläggstid när Gais prickade stolpen.

– Jag är riktigt besviken. Vi är minst lika bra som Sandviken och jag tycker att vi borde ha vunnit matchen. Men vi slarvar. Det är så dåligt försvarsspel att jag inte hittar ord för det, sa Muhrén.

SAIK fortsätter att jaga en topplats med bara två omgångar kvar att spela av grundserien. SAIK är en poäng bakom serieledande Villa Lidköping. På lördag är det ny bortamatch – mot Vetlanda.

– Vi har gett oss själva chansen och vi har allting i egna händer nu. Vårt mål är att åka ner till Vetlanda och göra en krigarmatch. Förhoppningsvis tar vi två poäng då också, sa Christoffer Edlund.

MARCUS OLSSON

Mer läsning

Annons