Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Simbo har visat upp sig

Jonas Olsson har redan gjort ett gott intryck.

I går provtränade även David Simbo med Gefle IF – och i dag tas beslut om vem som ska fylla tomrummet efter Daniel Bernhardsson.

– Det finns fler alternativ som dykt upp under resans gång, säger GIF-tränaren Pelle Olsson.

Annons

Strax före träningslägret i Barcelona kom beskedet att Daniel Bernhardssons korsband var av, efter att han kolliderat med målvakten Emil Hedvall i samband med en träning. Därmed stod det klart att högerbacken i stort sett missar resten av säsongen.

Jonas Olsson, som har spelat med Degerfors i superettan de två senaste säsongerna, blixtinkallades till lägret i Barcelona – och efter en hel veckas träning fick han dagen efter hemkomsten i går stifta bekantskap med Strömvallen.

Det gjorde även 23-åringen från Sierra Leone, David Simbo, som närmast kommer från Boden.

– Det är lättare att värdera Jonas provspel hos oss, eftersom han var med hela veckan i Barcelona. Han har gjort ett väldigt gott intryck så här långt. Han har bra teknik och är ganska snabb och även följsam i försvarsspelet, säger Gefle IF:s tränare Pelle Olsson och fortsätter:

– Simbo kom hit i dag och det är svårt att säga något efter bara ett träningspass. Men han gjorde ett gott intryck. Han spelade enkelt och verkar ha bra fysik. Det är en spelare med goda försvarsegenskaper.

David Simbo och Jonas Olsson har i dag ytterligare en träning på sig att visa vad de går för – sedan väntas klubben besluta vilken spelare som ska fylla luckan efter Bernhardsson.

Kan du säga åt vilket håll det lutar?

– Det skulle jag kunna säga, men jag vill inte att spelarna ska läsa det i tidningen, säger Pelle Olsson.

– Det kan lika gärna bli någon annan spelare, som inte har varit här på provspel. Vi har fått flera förfrågningar på tillgängliga spelare och nu gäller det att ta ett beslut kring hur vi ska gå vidare. Helst blir det en långsiktig lösning, förhoppningsvis till efter 2013.

Jonas Olsson har tidigare sagt till Sporten att han vill ta ytterligare ett steg i karriären – och han håller nu tummarna för att GIF vill behålla honom.

– Jag har kommit in i laget på ett bra sätt och det känns bara positivt. Vi får ta ett snack efter nästa träning och så får vi se var vi landar, säger Jonas Olsson, som fyller 23 år i mars.

David Simbo var belåten med sitt första träningspass.

– Det gick riktigt bra och jag gillar atmosfären här. Det är väldigt bra spelare och tränare i laget. Jag ser fram emot nästa träning och jag hoppas att jag får stanna här, säger Simbo.

Vilka är dina främsta styrkor?

– Jag är fysiskt stark och mycket bra defensivt. Jag är också duktig i spelet med boll.

Mer läsning

Annons