Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skadade spelare tränar inte

Gefle IF förlorade med 2–0 mot Elfsborg och fick bägge sina innermittfältare skadade.

Under tisdagen vilade såväl Marcus Hansson som Alexander Faltsetas från den gemensamma träningen, två dagar innan mötet med Gais i Göteborg.

Annons

GIF är ute på en turné när allsvenskan går in i sitt absoluta slutskede. Redan på torsdag spelas nästa match – mot jumbon och nedflyttningsklara Gais på Gamla Ullevi.

Tisdagen ägnades åt kort bussresa från Borås till Göteborg och träning på eftermiddagen för GIF-laget.

Men förlusten mot Elfsborg skördade sina offer. Gefles bägge centrala mittfältare Alexander Faltsetas och Marcus Hansson skadades och ingen av dem tränade.

– Det är lite ömt och svullet. Men jag hoppas inte att det ska vara så allvarligt, men det får bli testcykel i dag, sa Faltsetas.

Det var tidigt i matchen som han fick en smäll mot knäet, men valde att spela vidare ända till slutminuterna då han byttes ut.

– Man vill inte gärna bryta en match så tidigt och när man är inne i spelet är det svårt att värdera hur allvarligt det är. Jag kämpade på och tyckte att det släppte lite i andra halvlek.

Hans kollega på mitten, Marcus Hansson, tvingades dock lämna planen redan i halvtid sedan han fått en ful stämpling på vristen.

– Det känns okej just nu ändå, sa Hansson som kunde gå på foten men inte tränade i går han heller.

GIF:s naprapat Fredrik Wallström hoppas dock att bägge spelarna ska kunna träna under onsdagen.

– De får ta det lugnt en dag, men förhoppningsvis är det bara så kallade smällar. Det är stelt och ömt någon dag och sedan ska de kunna spela på torsdag.

Jakob Orlov som nickade ihop med en motståndare kunde dock träna som vanligt i går.

Mer läsning

Annons