Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skadeskjutet SAIK till kvarten

SAIK gjorde sin plikt mot Kampparit, utan både Johan Löfstedt och Christoffer Edlund på isen.

I stället var det tvåmålsskytten Daniel Bäck som sköt laget till kvartsfinal.

Annons

Både en och annan SAIK-supporter höll dock på att sätta kaffet i vrångstrupen några timmar tidigare, när Kuzbass såg ut att skaffa sig ett resultat mot Zorkij som skulle ta båda lagen till kvartsfinal på SAIK:s bekostnad.

Det hade varit en präktig skandal det. Nu slutade ändå mötet 4–4, men Kuzbass hade 4–3 med fem minuter kvar och ett mål till hade skickat ut SAIK ur turneringen, i en match där Zorkij såg mer än lovligt lojt ut.

Och mot Kampparit saknades alltså Johan Löfstedt och Christoffer Edlund. Löfstedt röntgades igår, och ingen skelettskada kunde konstateras. Det betyder att han kan börja sin rehabträning mot slutet av veckan. Elitseriepremiären mot Villa-Lidköping nästa lördag är bara att glömma, hur gärna Johan själv än vill spela.

Christoffer Edlund har fått känningar i ryggen, och stod över mot Kampparit men ska vara med mot Edsbyn idag.

På grund av skadan på Löfstedt fick Erik Säfström flytta upp på mitten mot det finska mästarlaget, men spelet var krampaktigt. Tur då att Daniel Bäck, för dagen ytterhalv, var på hugget med sina två mål, snyggt framspelad av Säfström respektive Johan Östblom.

Kvartsfinalerna innehåller för övrigt godbiten Dynamo Moskva–Jenisej, men även två rena svenskmöten vilket innebär att det åtminstone blir två svenska lag i semifinal. Bollnäs mot Kazan, den sista gruppspelsmatchen, och som gällde en plats i kvarten, var inte färdigspelad vid denna tidnings pressläggning.

Mer läsning

Annons