Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slutspelsdags – då petas VM-spelaren

Han var en av guldhjältarna för ett år sedan.

Nu petas SAIK:s forward Mikko Aarni när jakten på ett nytt guld börjar.

– Han har inte varit tillräckligt bra på slutet, säger tränaren Peter Isaksson.

Annons

Sandviken vann elitserien knappt före Villa-Lidköping och valde att möta Edsbyn i kvartsfinalserien som spelas i bäst av fem matcher.

I eftermiddag spelas den första matchen uppe i Edsbyn. Då väljer tränaren Peter Isaksson att ta det kontroversiella beslutet att peta en av SAIK:s mest rutinerade spelare – anfallaren Mikko Aarni.

– Det är förstås inte roligt för Mikko men så här är det nu och sedan får vi se hur vi gör längre fram.

Varför platsar han inte?

– Just nu har vi fyra forwards i laget och bara tre kan spela. Då blir det en spelare över och det är Mikko just nu. Han har inte visat form på slutet.

Mikko Aarni, som för bara några veckor sedan spelade VM för Finland, är förstås oerhört besviken över att bli petad när slutspelet börjar.

– Ja, hur tror du själv att det känns, säger han irriterat. Men det är inte mycket jag kan göra. Du får väl fråga tränaren varför.

Mikko Aarni fyller 31 år i maj och är SAIK:s äldste spelare. Han har rutin i massor och svarat för 18 mål (tredje bäst i laget) den här säsongen. Men nu får han inte vara med och spela och frågan är om han gjort sitt i klubben.

Kontraktet går ut efter säsongen och petningen är helt klart en tydlig markering.

Ger du upp nu, eller ska du försöka kämpa dig tillbaka in i laget?

– Det finns väl inget annat än att träna på och hoppas få spela snart igen.

Men Mikko Aarni är besviken och vet inte ens om han åker upp till Edsbyn för att se den första kvartsfinalen.

– Nej, jag vet inte. Vi får se hur det känns.

En anledning till att Aarni inte platsar i laget är att Linus Forslund, som spelat en del på mittfältet, flyttas upp som forward för att skapa utrymme för Mikael Nilsson.

– Vi behöver Micke för att framför allt stötta upp defensiven. Daniel Berlin är den drivande i vårt spel och ibland blir vi för få spelare hemåt när han haft den defensiva mittfältsroll som Micke Nilsson får nu, förklarar Isaksson.

Mer läsning

Annons