Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snabba ryck för nytt seriesystem

Bandyallsvenskan för damer skrotas.
Nästa år blir det tre serier, och en elitserie efter jul.
Det beslutet har klubbats igenom på mindre än en vecka.

Annons

I fredags landade det nya serieförslaget hos SAIK:s damansvarige Per Lodin. Två dagar senare skulle han lämna besked om hur föreningen ställde sig.

Ett ja, med vissa förbehåll, blev svaret.

– Konsekvensen för oss i SAIK kan bli dyrare resor, och då måste vi kompenseras på något vis. Har vi tur i lottningen får vi hemmamatcher mot Östersund och Haparanda, har vi otur blir det tvärtom.

Riktigt varför ett nytt seriesystem hastats fram är lite oklart, och den snabba processen har fått hård kritik.

– Den har inte varit bra. Är det så att det kommer generera mer kostnader är det rimligt att dra det för styrelsen, men det har vi inte hunnit. Och det har nog ingen annan heller gjort, säger Per Lodin.

En konsekvens blir med all säkerhet ännu mer ojämna matcher än vad som tidigare varit fallet när division 1-lag plötsligt ställs mot SAIK och AIK.

Något som SAIK:s lagkapten Sofia Rådman inte gillar.

– Det kan bli otroligt stora siffror, det skiljer ju mycket redan i dag i vissa matcher. Och frågan är vad det ger för de här lagen, jag skulle nog inte tycka det var sådär jättekul i alla fall.

På plussidan finns att det blir några matcher fler under säsongen.

– Vi behöver fler matcher, där är det stor skillnad mot herrbandyn. Så för oss är det positivt eftersom fler får spela fler matcher, säger Sofia Rådman.

SAIK-damerna inleder sitt slutspel på onsdag, med semifinalspel mot Kareby i bäst av fem matcher. Första matchen spelas på bortaplan, inomhus i Ale Arena, mot ett Kareby som slagit SAIK i serien och som har sina vassaste kort i spelarna Camilla Johansson och Sandra Karlsson.

Mer läsning

Annons