Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snöpligt slut på GIF-målvaktens allsvenska debut: "Det känns smått overkligt"

/
  • Andreas Andersson debuterade i allsvenskan när Gefle IF föll med 2–1 mot Djurgården efter ett sent segermål på övertid.

Den allsvenska debuten mellan Gefle IF:s stolpar såg ut att resultera i poäng.
Då nickade Kevin Walker in 2–1 för Djurgården – på övertid.
– Det känns hur tungt som helst, och smått overkligt hur målet går till också, säger GIF-målvakten Andreas Andersson.

Annons

Uppvuxen i Alingsås och Gerdskens BK, via Elfsborgs juniorled och tre år i superettan med Ljungskile och Sirius har 25-årige Andreas Andersson hamnat i Gefle IF. Och han har inte gjort någon hemlighet av vad han är ute efter – speltid i allsvenskan.

Chansen kom redan i Gefle IF:s tredje match för säsongen, sedan Emil Hedvall fått känning i en vad under Sundsvallsmatchen senast och inte kände sig helt kurant.

Andreas Andersson räddade ett närskott från koreanen Seon-Min Moon i den första halvleken, friställde nästan Simon Skrabb med en snabb och hård utspark, hamnade fel på Djurgårdens hörnkvittering och var sedan chanslös när Kevin Walker stormade fram och nickade in segermålet.

Så kan man kort summera en fullt godkänd allsvensk debut.

– Jag tycker han gör det bra. Han går ut och plockar bollar och sätter i gång spelet snabbt, och det känns bra att få in Andreas tidigt på säsongen och kunna ge honom speltid, säger GIF-tränaren Roger Sandberg.

Så här säger Andreas Andersson själv om sin debut i högsta serien:

– Vad ska man säga, när vi torskar med 2–1. Det känns hur tungt som helst, och smått overkligt hur de gör sista målet; ett stenhårt inlägg, nick från straffpunkten och stolpe in. Det känns tomt just nu.

Gefle hade 1–0, sedan Simon Skrabb forcerat in Gefles första avslut först i matchminut 49, och även chanser till 2–0 mot ett Djurgården som inte hade släppt in mål i allsvenskan tills dess. Men i stället kvitterade Djurgården till 1–1 på en hörna, stockholmarnas fjärde hörnmål på bara tre matcher.

– Vi visste att de är starka på fasta situationer. De grötar på första stolpen och jag drogs väl med i det lite, många av oss hamnade fel i positionerna, säger Andreas Andersson som inte kom ut på bollen som nådde Sam Johnsons huvud.

Var du nervös inför debuten?

– Jag var mer spänd för att det skulle bli kul, inte för att jag var nervös. Jag har ändå spelat tre år i superettan så jag har väntat på den här chansen, och det var ju därför jag skrev på för Gefle också.

Hur ser du på dina chanser att ta platsen som förstemålvakt?

– Det kan jag inte svara på, det är upp till Roger. Men jag kommer göra allt för att få spela så många matcher som möjligt i år, och nästa år. Så enkelt är det.

Mer läsning

Annons