Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Speciallösning fick ”Mossan” på VM-humör

Även den bäste kan ändra sig. Daniel Mossberg tackade nej till VM-spel för några veckor sedan. Nu har en av världens bästa bandyspelare tänkt om.

– Jag har fått en möjlighet att bara spela slutdelen av VM och då är det inte så svårt att åka, förklarar Mossberg.

Annons

Han motiverade sin frånvaro med att han ville tillbringa tiden under VM-uppehållet tillsammans med sin familj. Fru och barn bor ju kvar i Sandviken medan Daniel spelar bandy i ryska Dynamo Moskva.

– Det är fortfarande det absolut viktigaste. Nu kom jag hem till Sandviken i lördags och kommer att åka i väg på tisdag nästa vecka. Det gör att jag får tio, elva dagar här hemma och det är jätteskönt.

Förbundskaptenen Franco Bergman skapade den här möjligheten då ”Mossan” förstås har egenskaper som gör att han näst intill är ovärderlig för ett svenskt VM-lag. Med dessutom spelare som Patrik Nilsson och Christoffer Edlund ur bilden var det extra viktigt att få med den förre SAIK-spelaren.

– Jag kan inte bedöma om det är just de orsakerna som ligger bakom. Jag fick förfrågan och den här lösningen presenterad för mig och det är jag otroligt tacksam för, säger Mossberg.

– Det är positivt för oss. Nu blir vi ännu mer svårlästa och får en till spelare som kan kliva fram, säger förbundskaptenen Bergman till svenskbandy.se.

VM, som avgörs i Kazakstan, startar på söndag den 29 januari för svensk del med match mot Finland och det svenska laget åker dit i slutet av den här veckan för att förbereda sig. Det behöver inte den förra SAIK-stjärnan som i stället sätter sig på flyget till Kazakstan på tisdag i nästa vecka.

– Jag missar de tre första matcherna men räknar med att spela på onsdag mot USA om jag nu blir uttagen.

Det är matcherna mot Finland, Norge och Kazakstan som han inte behöver spela för att kanske värma upp lite lätt mot USA och sedan ladda för Ryssland på torsdag i den sista gruppmatchen.

– Förhoppningsvis går vi långt i turneringen med semifinal och final också. Det har alltid varit stort att spela i landslaget och i ett VM för mig så jag är överlycklig att det gick att fixa till på det här viset. Att jag tackade nej från början hade bara med familjesituationen att göra.

Sverige kom ”bara” trea i VM förra året som Ryssland vann efter 6–1 mot Finland i finalen. 2010 vann Sverige sedan Daniel Mossberg avgjort med sitt 6–5-mål i förlängningen.

– Vi jagar väl revansch efter fjolåret och det ska bli väldigt inspirerande att försöka vinna guldet igen, säger Mossberg.

Mer läsning

Annons