Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Speciell match för VM-hjälten

Två matcher återstår av grundserien. Då gör SAIK allt för att ta sig förbi Villa-Lidköping i toppen och vinna serien.

– Vi har ju allt i egna händer, säger mittfältaren Johan Löfstedt.

Annons

För Löfstedt blir det en speciell match i kväll. För första gången i karriären kommer han att möta sitt gamla lag på sin gamla hemmaplan.

– Men det är lite annorlunda ändå eftersom hallen inte var färdig när jag flyttade till Sandviken, klargör SAIK:s VM-hjälte.

– Men självklart känns det lite extra. Jag är ju från Vetlanda och spelat med alla gubbarna där.

Men Löfstedt har trots allt hunnit med att provåka isen i den för säsongen nybyggda arenan.

– Jag var hemma i julas och tränade faktiskt några träningspass med Vetlanda. Det brukar vara tradition i bandy att man får träna med sitt gamla lag när man kommer hem på nån ledighet.

Johan Löfstedt hyser självklart starka känslor för sin moderklubb och är glad att Vetlanda nu i praktiken fixat nytt kontrakt.

– Dom har ju vunnit sina två senaste matcher och bör klara det nu. Men samtidigt kan det innebära ett problem för oss, säger Johan.

• Hur tänker du?

– Vetlanda har spelat med kniven mot strupen under lång tid, men nu kan de andas ut och spela mer avslappnat. Så jag tror att det blir en väldigt tuff match för oss. Jag räknar inte med någon storseger, men vi vinner.

När lagen möttes i Sandviken i höstas vann SAIK med knappa 5–4 och Löfstedt var själv besviken på sin egen insats då.

– Jag var inte bra, men så är det i vissa matcher. Men nu går vi för seriesegern och vi har allt i egna händer eftersom vi möter Villa på tisdag. Jag tycker vi har visat styrka på slutet som kunnat vinna både mot Bollnäs och Gais med uddamålet trots dåliga yttre förutsättningar.

Kvällens match lite speciell även för hemmaklubben. På twitter skriver SAIK:s högerhalv Ted Haraldsson att: ”Vetlanda hälsar publiken välkommen med en slogan. Hemvändarna Löken och Bullen – alle man till Kullen”. Med anspelning på Tjustkulle, där även den nya arenan är placerad.

– Haha! Ja, jag vet inte. Christoffer Edlund brukar kallas för Bullen eftersom han gillar bullar så mycket, så det är kanske därför. Men Vetlanda verkar göra allt för att jäklas med oss. Dom har ju bytt starttid också till lördag klockan 18. Jag vet inte varför, men det spelar ingen roll vi vinner ändå, säger Johan Löfstedt.

Mer läsning

Annons