Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spelarflykt hotar mästarna – Edlund kan bryta kontraktet?

SAIK-styrelsens slutsats om klubben slängs ut från Göransson Arena:

Tiden som elitförening är över.

Och profetian kan stämma – skyttekungen Christoffer Edlund hotar att säga upp sitt nyskrivna kontrakt.

– Frågan kommer absolut att komma upp om det här blir verklighet, säger han till Sporten.

Annons

I september ska arenaledningen i Göransson Arena ta beslut om SAIK ska kastas ut under januari, februari och mars för att göra plats för annan, mer ekonomiskt gynnsam verksamhet.

SAIK-styrelsen har studerat den strategiska affärplan som presenterats – och delger nu sin konsekvensanalys. Och det är ingen ljus framtid som målas upp.

"Vi kan konstatera att SAIK Bandy inom två år inte längre kommer att finnas kvar som elitförening" skriver man i ett pressmeddelande.

På en presskonferens i går eftermiddag fanns två av de ledande spelarprofilerna med, Christoffer Edlund och Daniel Berlin. Bägge skrev på nya kontrakt med SAIK innan hotet om att tvingas lämna Göransson Arena under de tre avslutande månaderna av säsongen kom.

Edlund känner sig orolig för framtiden.

– Om det här blir verklighet innebär det en jävla smäll, för mig och för alla andra spelare. Att bli utkastad i tre månader i sträck under säsongens viktigaste skede, det förstår väl alla att det inte är bra.

Men framför allt finns en rädsla för att hamna på efterkälken utvecklingsmässigt.

– Man vill ju nå så långt man kan som spelare. Att ha perfekta förutsättningar när man tränar och spelar matcher betyder allt. Och jag är bara 24 år. Jag vill fortfarande utvecklas, säger Edlund.

Om ni blir tvingade ut från arenan, kan du tänka dig att försöka bryta ditt kontrakt med SAIK då?

– Den frågan kommer absolut att komma upp. Sen vet jag inte hur klubben ställer sig till det. Och jag hoppas slippa den situationen, jag känner verkligen för den här klubben.

Christoffer Edlund understryker vikten av att ha en inomhusarena i Sandviken.

– Det är förutsättningarna här som lockar de bästa spelarna hit. Utan inomhushall blir det helt enkelt inte attraktivt att spela här. Arenan betydde jättemycket för mig när jag skrev på.

Kanske är bandygymnasiet ändå SAIK:s starkaste argument när det gäller kampen om att få nyttja Göransson Arena på heltid. Bandygymnasiet lockar per automatik många av de största unga talangerna till Sandviken – och om det inte finns full tillgång till en inomhushall drar SAIK slutsatsen att bandygymnasiet med riksintagning kommer att flyttas någon annanstans.

Daniel Berlin är en av dem som gått bandygýmnasiet i Sandviken och sedan blivit kvar. Nu är han lagkapten, landslagsman och den som ledde laget mot SM-titeln i våras.

– Om inte bandygymnasiet funnits i Sandviken hade jag aldrig hamnat här, så enkelt är det, säger Berlin.

I morgon har SAIK årsmöte, och då kommer ytterligare strategier dras upp gällande hur man ska agera gentemot arenaledningen.

– Jag tycker det borde gå att kombinera bandyn med annan verksamhet i arenan utan att vi ska behöva kastas ut i tre månader, säger tränaren Thony Lindquist.

– Att flytta några träningspass utomhus då och då är inget vi har något emot. Men vi måste få fortsätta spela inomhus hela säsongen. Det är fel att låta SAIK ta den här smällen. Något bättre varumärke för Sandviken finns ju inte, säger Christoffer Edlund.

Mer läsning

Annons