Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stora förändringar i GIF:s startelva

Bara tre dagar efter 3–0-förlusten mot serieledande Helsingborg: I kväll spelar GIF match igen – i cupen mot ex-allsvenska Brommapojkarna.

– Det blir en del förändringar i startelvan, säger Pelle Olsson.

Annons

I kväll går Gefle IF in i Svenska cupens tredje omgång. Och GIF har fått en riktigt tuff lottning i form av Brommapojkarna borta på Grimsta IP.

– Historiskt sett brukar det bara skilja ett mål när de här lagen möts. Sedan kom de 16:e i allsvenskan i fjol och vi på 14:e plats och det är bara några månader sedan, så det känns ovisst och jämnt på förhand, säger GIF:s tränare Pelle Olsson.

Olsson påminner också om att möta lag från superettan inte är så enkelt.

– Nej, i fjol vann vi med 1–0 mot både Örgryte och Ljungskile och avgjorde sent i bägge de matcherna och nu hetsar BP lite inför den här matchen att de vunnit alla tre allsvenska möten med oss på Grimsta, säger Pelle Olsson.

Gefletränaren aviserar en del ändringar i laget, men vill inte berätta mer än att Emil Hedvall står i mål i stället för Mattias Hugosson och att James Frempong samt Hasse Berggren stannar hemma på grund av lättare skadekänningar i baksida lår.

Men Sporten kan avslöja att såväl Jens Portin, som Sebastian Senatore, Jonathan Hellström, Suad Gruda som Eric Larsson alla spelar från start i kvällens match.

Portin går in som mittback intill Marcus Hansson, vilket gör att Daniel Theorin får börja på bänken, liksom Jonas Lantto som spelat småskadad den senaste tiden. Dessutom får Suad Gruda chansen i stället för Zakaria Abdulai, som dock tränade för fullt i går trots sin smäll på hälen och ett finger som gick ur led mot Helsingborg.

Även Pär Asp, som ju värvades från BP, får vackert börja på bänken när Senatore nu får chansen. Även anfallaren Jakob Orlov väntas börja matchen på bänken.

För Jens Portin, som opererade ett knä i vintras, och Sebastian Senatore, som gjorde en höftoperation, har det fram till nu handlat om spel i U21-laget. Men att spela mittback är ingen ny position för Portin.

– Nej, jag gjorde det i Jaro (Finland) innan jag kom till GIF och har även spelat en cupmatch i fjol som mittback samt i Europa league mot Dynamo Tbilisi, säger Jens Portin.

Mer läsning

Annons