Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Straff – då kan man lita på Theorin

Daniel Theorin har skjutit fem straffar i GIF-tröjan och gjort mål på samtliga.

Ändå var gårdagens 1–0-mål hans första fullträff i allsvenskan – någonsin.

– Ja, det har du rätt i. Det har jag faktiskt inte tänkt på, sa Theorin sedan Gefle besegrat nykomlingen Norrköping med 2–0 (1–0).

Annons

Gefle IF har äntligen hittat en säker straffskytt att lita på. I går visade mittbacken Daniel Theorin vägen när han iskallt placerade in ledningsmålet som betydde 1–0 mot Norrköping i hemmapremiären.

– Otroligt skönt, flinade ”Theo” som alltså satt samtliga fem straffar han skjutit i GIF-tröjan.

Tre har kommit i träningsmatcher, en i kvalet i mot Sundsvall, och nu fick han äntligen chansen att göra det i allsvenskan också.

Tillsammans med tränaren Pelle Olsson har Theorin en överenskommelse om att det är han som ska ta straffarna. Och när Dragan Kapcevic fälldes av Bobbie Friberg da Cruz i den elfte minuten stegade Theorin fram – mot samma målbur som han sköt in den viktiga bollen i kvalet mot Sundsvall i höstas. Då som nu betydde målet 1–0-ledning.

Och precis som i den där kvalhistorien för ett halvår sedan slutade matchen 2–0.

Men du bytte du hörn jämfört med målet du gjorde mot Sundsvall.

– Ja, det gjorde jag. Jag tittar bara där det är ledigt och skjuter där, hehe! Nej, men allvarligt så tänker jag bara att bollen ska in och har väl visat nu att jag kan sätta dom i bägge hörnen.

Men det dröjde alltså 66 allsvenska matcher innan det första allsvenska målet kom. Någon större målskytt har förresten Theorin aldrig varit, men när han väl gör mål vinner hans lag.

– Jag gjorde ett enda i Norge också när jag spelade med Lyn. Vi vann Osloderbyt mot Lilleström med 1–0.

Var det också på straff?

– Nej, hehe! Det var ett inlägg där jag fläkte mig fram och avgjorde matchen.

Men nu låg han bakom Gefles första seger i allsvenskan den här säsongen och GIF ligger faktiskt tvåa i den haltande och mycket unga tabellen.

– Klart det är viktigt att vinna första hemmamatchen och jag tycker inte att Norrköping skapar så där våldsamt mycket. Vi spelar som vi sagt att vi ska göra och det kändes stabilt.

Var det nervöst någon gång när de pressade på mot slutet?

– Nej, det tycker jag inte. Vi vann duellerna och tog hand om andrabollarna.

Och viktigt att få ett tidigt mål, förstås?

– Ja, det är aldrig fel med det. Men det viktigaste är att vi vunnit efter 90 minuter och det var otroligt skönt när Hasse satte 2–0 i slutet.

Men samtidigt som Daniel Theorin var nöjd, glad och tyckte att GIF gjorde en stabil match var målvakten Mattias Hugosson mer kritisk.

– Vi fick inte rull på grejorna. Det kändes lite krampaktigt och vi spelade inte bra vilket är synd inför den här publiken. Men desto skönare att vinna trots det, sa Hugosson.

Med några riktigt svettiga räddningar kunde han hålla sin 50:e nolla i den hittills 170 matcher långa allsvenska karriären.

Mer läsning

Annons