Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Succé för ersättaren

En finne kan vara så där irriterande och inte särskilt bekväm.

Det fick AIK:s högerkant känna på i går på Råsunda.

Finländaren Jens Portin gjorde sina första 90 minuter i allsvenskan den här säsongen och var lysande.

Annons

– Jag var i alla fall ruggigt laddad. När Pelle talade om att jag skulle starta blev jag riktigt nöjd och glad. Det är klart att det aldrig är roligt att sitta på sidan och inte få spela, summerade Jens.

AIK försökte visserligen enträget att komma fram på Portins kant och Kenny Pavey gav också upphov till en del farliga chanser. Men Portin var hela tiden på sin vakt och var för det mesta på rätt sida.

– Jag är väl inte helt hundra efter knäskadan än. Men det blir hela tiden bättre och bättre.

Nu hoppas han få fortsätta på torsdag i matchen mot Mjällby.

Att finländaren kommer att få starta i nästa match torde vara ganska klart. Dels efter hans gedigna spel, men också för att Pär Asp klev av i pausen och definitivt är ur spel till veckan.

– Det är inre ledbandet i knät som fick sig en rejäl smäll i ett motlägg. Det är instabilt och ömt just nu. Vi får göra en noggrannare undersökning i början av veckan, säger GIF-naprapaten Fredrik Wallström.

Även Jakob Orlov och Marcus Hansson klev av med känningar i matchen, och James Frempong fick en lättare stukning i slutsekunderna. Samtliga ska kunna spela nästa match.

– Orlov fick en stämpling på tån. Det gjorde ont men ska inte hindra spel till veckan. Hansson klev av med krampkänning, säger Wallström.

Mer läsning

Annons