Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svår bortamatch för SAIK i Kungälv

Det har inte sprudlat om SAIK i elitserieinledningen.
Men i eftermiddag ska laget visa klassen igen.
– Vi har inte kommit upp i normal standard än, säger mittfältaren Johan Östblom inför bortamötet med Kungälv.

Annons

I premiären blev det förlust borta mot Villa-Lidköping, och hemma mot Ljusdal senast imponerade inte SAIK – trots seger med 9–3.

Framför allt den första halvleken var under all kritik.

– Vi slarvade alldeles för mycket och var inte alls på tå. Det är möjligt att vi omedvetet underskattade motståndet. Vi inledde helt okej, men sedan tappade vi allt i första halvlek. Efter en utskällning i paus blev det i alla fall bättre i andra halvlek, säger Johan Östblom, ett av nyförvärven i SAIK.

– Det blev många matcher i World cup och kanske har det påverkat oss negativt. Vi har fått en liten reaktion.

I eftermiddag väntar Kungälv på Skarpe Nord, där SAIK besegrades med 6–2 förra säsongen.

– Det är en väldigt tuff bortamatch. Kungälv har varit bra på försäsongen och det är inte många lag som åker till Skarpe Nord och bara hämtar hem två poäng, säger Johan Östblom och fortsätter:

– Vad jag kommer ihåg vann jag aldrig där med Hammarby.

Vad ger du dig själv för betyg efter de två första omgångarna?

– Jag tycker att det har fungerat bra för mig, även om jag kanske inte har kommit igång fullt ut. Det gick riktigt bra i World cup och nu hoppas jag att det släpper ordentligt i seriespelet också.

– Tanken är att jag ska ta hand om många förstabollar och starta våra anfall genom att fördela passningar. Målet framöver är att jag ska komma högre upp i banan. Det tar lite tid att vänja sig vid varandra, vi får skynda långsamt.

Kungälv, som gick till kvartsfinal i fjol, är ett av tre lag som bara har spelat en match hittills. I premiären borta mot Västerås blev det förlust med 5–3.

– Kungälv är riktigt starkt defensivt. De spelar med ett lågt försvar och är skickliga i sina kontringar. Vi måste vara med från början, säger Johan Östblom.

SAIK-tränaren Peter Isaksson:

– Det här blir ett test för oss, inte minst när det gäller karaktären. Vi ska se till att vinna.

Mer läsning

Annons