Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svensson bombade sönder GIF

Elfsborg jagar vidare i guldjakten. Gefle IF måste kanske knipa någon poäng till för att slippa kval, eller?

– Nej, de behöver inga fler poäng. De fixar att hänga kvar ändå, sa Anders Svensson som bombade in 2–0-målet till Elfsborg.

Annons

Landslagsmittfältaren Anders Svensson var omsvärmad av högvis av journalister när matchen var slut. Alla ville höra honom berätta om drömmålet som skickade upp Elfsborg i tätkänning med två omgångar kvar av allsvenskan.

Sporten struntade i det och smög i stället in till Gefle IF:s omklädningsrum och mötte ett gäng besvikna spelare.

– Vi måste spela bättre, rakare och komma upp högre än så här för att vinna här nere. Vi var aldrig riktigt nära någon het målchans heller för att göra oss förtjänta av poäng, sa målvakten Mattias Hugosson.

Han gjorde en fullt godkänd match, men hade ingen chans att rädda något av målen. 1–0 kom efter 22 minuter sedan Lasse Nilsson nickat in Stefan Ishizakis frispark.

– Domaren valde att ta en frispark när Faltsetas stötte ihop med en av deras spelare och olyckligtvis gör de mål på den frisparken, sa GIF-tränaren Pelle Olsson som visade än mer tydligt missnöje med domaren lite senare i första halvlek.

Men innan Olsson fick tokspel på sidlinjen stod Anders Svensson för årets bomb i allsvenskan. Han fick perfekt träff och borrade in 2–0 i krysset bakom Hugosson som var chanslös fem minuter efter 1–0.

– Jag tror att bollen touchade på någon spelare, det blev en märklig bollbana, sa Hugosson.

Men när Sporten lämnade GIF-kabyssen och stötte ihop med Anders Svensson själv, gav han sin syn på saken.

– Jag tyckte också först att bollen tog på någon, men tydligen gjorde den inte det. Men det blev en konstig bollbana det håller jag med om. Fast träffen var också helt perfekt, jag gör aldrig om det där, flinade Svensson som var mycket nöjd.

• Ni har guldläge men Gefle behöver någon poäng till rent teoretiskt för att slippa kval, klarar de det?

– Det klarar det utan att ta några fler poäng, svarade Anders Svensson med tydlig passning till Sundsvall...

Däremot kunde kanske Gefle ha kommit in i matchen, målmässigt mot Elfsborg, om domaren valt att blåsa straff när Marcus Hansson mejades ned i straffområdet.

– Jag tycker det. Men domaren vågar väl inte blåsa här mot storlagen, sa Hansson som tvingades bryta matchen i paus på grund av stämplingen i Elfsborgs straffområde.

• Vad hände?

– En av deras mittbackar, hann inte se vem, fullföljde fult in i situationen när bollen var bortspelad. Dobbarna gick rakt in i höger fotled. Jag kunde inte spela vidare och har ganska ont nu.

GIF-tränaren Pelle Olsson blev flytokig på sidlinjen och skällde ut såväl fjärdedomaren som den assisterande domaren så det hördes långt upp på läktaren. Och efter matchen tog han sats på presskonferensen:

– Vi skulle haft straff när Hansson nedkapades, deras spelare satte dobbarna rakt i vristen. Jag säger inget om det rättvisa i att Elfsborg vann matchen. Men det är små detaljer som avgör en match och att vi inte fick straff där är en sådan detalj, sa Olsson kritiskt.

Mer läsning

Annons