Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sverige och Ryssland möts i Sandviken

Bandysäsongen i Göransson Arena drar igång helgen 10-11 september. Då möts Sveriges och Rysslands A- och U23-landslag i fyra landskamper.
– En bra chans för alla i Sandviken att få se högklassig bandy, säger Mikael Asp, försäljningschef för arenan.

Annons

Bandyförbundet kom med en förfrågan redan i våras och Sandviken var snabba med att nappa på erbjudandet.

– Det är precis ett sånt evenemang vi ska jobba med så vi var självklart intresserade. Det blir dessutom första gången det spelas seniorlandskamper i arenan, säger Mikael Asp.

Senaste gången det spelades en landskamp i Sandviken torde vara VM-semifinalen mellan Ryssland och Finland på Jernvallen 2004.

Nu blir det fyra stycken på en gång. På lördagen möts Sverige A–Ryssland U23 och Ryssland A–Sverige U23, medan söndagen inleds med ett U23-möte innan helgens höjdpunkt – Sverige mot Ryssland.

– Det är alltid bra att möta ryskt motstånd, och för oss är det en viktig del i förberedelserna inför VM i Kazakstan i januari, säger SAIK-tränaren Thony Lindquist, som också är assisterande förbundskapten till Franco Bergman.

För U23-landslaget, där Ted Haraldsson, och säkert någon SAIK-spelare till ingår, är det också en viktig helg. Det är enda samlingen inför det U23-VM som ska spelas i december. Seniorlandslaget åker då till Moskva för att återigen mäta sig mot ryssarna.

SAIK inleder sin försäsong på allvar med en träningsmatch mot Västerås på bortais nästa lördag. Innan dess, 23 augusti, fattar ledningen för Göransson Arena beslut om man ska anta den kontroversiella affärsplanen, där SAIK tvingas ut från arenan efter nyår.

Mer läsning

Annons