Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tänk om Simons skott gått in...

Två träningar hade han gjort – sedan kom Simon Lundevall in och höll på att avgöra sin första allsvenska match.
– Det hade nästan varit för mycket om jag gjort mål också, sa nyförvärvet från Västerås SK.

Annons

Gefle IF låg under med 2–1 hemma mot Häcken och den sjunde raka förlusten kom allt närmare. Då – i ett sista desperat försök – skickade Pelle Olsson in sin allra färskaste spelare på planen när bara tio minuter återstod av ordinarie matchtid.

– Jag fick väl inga speciella instruktioner av Pelle, det var mer att gå in och kör, gör dig spelbar och ligg inte för högt upp. Sedan ville jag komma in och slå inlägg också, berättar Simon Lundevall.

Han kom till Gävle för första gången i onsdags och gjorde sina hittills enda träningar i torsdags och lördags. Att han skulle få spela direkt hade han inte vågat hoppas på.

– Nej, det har gått så fort allting det här med övergången. Jag har inte känt till Gefles intresse, men som det blev i Västerås hade jag tagit emot vilken allsvensk klubbs intresse som helst. Det här är ju en jättechans.

Och apropå chans så kom den stora möjligheten för Simon att avgöra matchen med bara 15 sekunder kvar av tilläggstiden. Daniel Bernhardsson hade ju först fixat kvitteringen till 2–2 i 89:e.

– Det var ett fint väggspel med Dahlberg och jag fick en bra förstatouch sedan såg jag att det fanns skottläge och fick bra träff men den gick strax utanför.

Tänk om bollen gått in och du fått avgöra i din allsvenska debut?

– Ja, men det hade nästan varit för mycket om jag gjort det.

Mer läsning

Annons