Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tar ni klivet över strecket i dag, GIF?

Gefle åker till Södertälje för att möta Syrianska – och för första gången sedan april har laget chansen att gå upp ovanför kvalstrecket.

– Det kan bli en skön liten boost för truppen, medger Geflemålvakten Mattias Hugosson.

Annons

För att nå över strecket behöver GIF besegra Syrianska. Ett lag som man hittills aldrig förlorat mot i allsvenskan.

– De tycker om att spela en ganska snabb och böljande fotboll. Samtidigt har de en del individuellt skickliga spelare som man behöver se upp med, säger Hugosson.

Några av de spelare som GIF kommer behöva hålla extra koll på är Sharbel Touma, Dinko Felic och Louay Chanko, som tillsammans svarat för tio av de 16 mål Syrianska hittills producerat.

– De har en hel del offensiva vapen i laget, så det är viktigt för oss att spela ett bra försvarsspel. Och när vi vinner bollen så måste vi kunna spela ett bra anfallsspel också, förklarar Gefles tränare Pelle Olsson.

När lagen möttes i april på Strömvallen spelade man 1–1. Men mycket har hänt sedan dess – både på planen och i tabellen. Gefle huserar för närvarande på kvalplats, men har bara en poäng upp till just Syrianska ovanför strecket. Det innebär att man vi vinst kliver upp på säker mark för första gången sedan april.

– Alla matcher är viktiga. Men kollar man på tabelläget så är det klart att det är en väldigt viktig match, instämmer Hugosson, och får medhåll av Olsson.

– I vår situation är givetvis alla matcher jätteviktiga, men möter man ett lag som ligger en poäng före så blir det ju en tydlig effekt på tabellsituationen.

– Fast oavsett hur det slutar är det inte en match som är avgörande, men det får en tydlig effekt på tabelläget just nu.

Men Olsson är förtegen om vad tre poäng skulle betyda för laget.

– En seger är att spekulera i resultatet. Vi fokuserar på hur vi ska spela för att nå en så hög kvalitet som vi kan.

Och Hugosson ser inte heller någon anledning att tänka alltför kortsiktigt.

– Det är efter 30 omgångar man ska ha en så bra tabellposition som möjligt.

Mer läsning

Annons