Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Theo" rockade som allsvenskt topplag

Hur firar man en allsvensk seger på bästa sätt?
Efter 3–2 borta mot Gais i lördags var svaret självklart för Gefle IF:s mittback Daniel Theorin – dagen därpå såg han sitt favoritband Metallica briljera på Ullevi.
– En kanonupplevelse, säger ”Theo”.

Annons

Det amerikanska thrash/heavy metal-bandet Metallica, som sålt över 100 miljoner album världen över, har länge legat Daniel Theorin varmt om hjärtat.

För cirka sju år sedan blev den sanningen extra tydlig.

– Ja, jag blev klar för Lyn (Norge) och firade då mitt första proffskontrakt med att tatuera in Metallicas logga på högra vaden. Jag har fler favoritband, som Foo Fighters och Bruce Springsteen, men Metallica är mina absoluta favoriter inom deras genre. Jag lyssnar mycket på In Flames också, berättar Theorin.

I lördags vann Gefle IF med 3–2 mot Gais på Gamla Ullevi – lagets åttonde raka match utan förlust.

Theorin hade turen att The Big Four – thrashens fantastiska fyra (Metallica, Slayer, Megadeth och Anthrax) – besökte Göteborg och Ullevi dagen därpå. Så självklart firade Theorin lördagens seger med att stanna kvar i Göteborg för att se sitt favoritband – inför 55 696 åskådare på Ullevi.

– Jag sov över hos syrran och körde sedan egen styrketräning på söndag morgon. Det blev de obligatoriska övningar vi alltid kör dagen efter match. Sedan hade jag pratat med Pelle (Olsson, GIF-tränaren) om det här redan i januari, säger Theorin och fortsätter:

– André Grim (den förre GIF-spelaren, numera tränare i IFK Sundsvalls division 5-lag) tog bilen ner och vi gick på konserten ihop.

Theorin och Grim njöt i fulla drag från sina sittplatser.

– Vi såg från Slayer och framåt. Det var väldigt roligt och med så många personer i publiken blev det otroligt bra stämning på arenan.

• Höjdpunkten under Metallicas konsert?

– Oj, det fanns många. Låtkatalogen håller ju otroligt hög klass. Det var roligt att de spelade ett antal äldre låtar. De spelade tre eller fyra låtar som brukar vara sällsynta live. Jag skulle kunna rabbla upp hela låtlistan, men jag får väl säga att Master of puppets var höjdpunkten.

Den låten låg som nummer två i spellistan – och redan då var Ullevipubliken i extas.

Man kan kalla det rivstart, likt Gefle IF:s 3–0 på matchens första 20 minuter mot Gais.

– Det var otroligt roligt och grymt bra hela vägen. Jag har sett många konserter med Metallica, men bara en på plats tidigare. Det var i Globen 1999. Tack vare (!) fotbollen har jag missat många spelningar. Jag skulle ha sett dom i Globen 2009, men då blev James (Hetfield, sångaren och frontfiguren) magsjuk vilket gjorde att de ställde in.

– Jag läste nånstans att de bara ställt in tre konserter nånting av cirka 2000 stycken, typiskt nog lyckades jag pricka in en av dom.

Direkt efter Metallicas superkonsert på Ullevi rattade André Grim bilen mot norr igen.

– Vi var väl hemma runt fem på morgonen. Jag sov i bilen, för att komma pigg till träningen i dag (i går).

Efter en av säsongens roligaste helger ser Theorin och hela GIF fram emot lördagens returmöte med Gais på Strömvallen.

– De har säkert läst på läxan från i lördags. Vi måste vara beredda på att de kommer att vara tajtare bakåt. Gais visade också senast att de har en giftig offensiv.

• Hur mycket påverkas ni av den ökade uppmärksamheten?

– Visst märker man av det, men personligen läser jag inte så mycket. Det är roligt för hela klubben och hela stan att det går bra för oss, men vi fokuserar enbart på nästa uppgift och far inte iväg i tankarna. Det är precis så vi måste göra för att lyckas framöver, säger Theorin, som inte vill prata om vilka klubbar som uppvaktar honom.

– Det väntar många roliga och viktiga matcher med GIF, och det är där vi har vårt fokus. Pelle är duktig på att få oss spelare att rikta uppmärksamheten på rätt saker.

Innan nästa allsvenska match ska dock Theorin stilla musikhungern ytterligare – på Getaway Rock Festival vid Gasklockorna.

– Jag ska dit och kika. På torsdag tänker jag se Monster Magnet och troligen även Alice Cooper. Monster Magnet var förresten förband åt Metallica i Globen 1999. Och på fredag har jag även tänkt se The Darkness, säger Theorin.

– Vissa aktiviteter tar energi och vissa aktiviteter ger energi. Det är viktigt att göra något annat ibland, och att då välja det som är bäst för en själv och för laget.

Mer läsning

Annons