Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tillbaka till grunden SAIK:s vinnardrag

(Ny version med intervju) Det har varit tränarbyte, oväntad hemmaförlust mot Gais och en föga upphetsande tillvaro kring slutspelsstrecket.

En ovan situation för ett mästarlag och ständigt topplag som Sandvikens AIK.

Därför var det ”back to basic” som gällde borta mot elitseriejumbon Motala i går – och det gav 6–4-seger.

Annons

Två poäng var målet, oavsett hur det såg ut på banan.
Två poäng blev det också, efter segern med 6–4 (3-1) i en match där regnet vräkte ned under stora delar av andra halvlek.
Det var ingen välspelad bandymatch, men det var ändå glada miner hos SAIK:s spelare och ledare efteråt.
– Jätteskönt att vinna och komma tillbaka på det sättet. Vi visste att det skulle bli tuffa förhållanden och vi klarar av det mycket bra, sa Johan Löfstedt, en av spelarna som verkligen nu tog tag i det efter fredagens snöpliga debacle mot Gais.
Spelare kommer och går i alla lag, men vissa lag förväntas ändå alltid ligga med i toppen.
SAIK:s bandylag är ett av de lagen.
Det är ingen lätt situation för någon när det nu är strid på kniven om en slutspelsplats.
Fiaskot är hela tiden överhängande.
Johan Löfstedt vill dock avdramatisera det hela.
– Det är långt kvar, inte nu det avgörs. Nu jobbar vi bara med att få i gång vårt spel och att försvaret skulle fungera var vårt mål i dag, sa landslagsstjärnan.
SAIK:s segerryck i matchen kom i början av andra halvlek. Motala hade reducerat till 3–2 genom Oscar Folkesson, men mycket psykologiskt kunde Linus Forslund sätta en hörnretur till 4–2 bara ett par minuter senare.
Motala fick aldrig känna det riktiga hänget på mästarna.
Efter det gjorde Erik Pettersson, jättetalangen, snabbt 5–2 och 6–2. Det första på mycket snyggt förarbete av Christoffer Edlund och det andra på straff sedan han själv blivit fälld.
Då var det avgjort. Efter det bevakade SAIK ledningen och det enda dramatiska resten av matchen var alla utvisningar som duggade tätt trots att matchen aldrig kändes särskilt het eller ful.
Henrik Hagberg i SAIK:s nya tränartrojka fick nu komma hem till Motala och var inte bara glad över att få hälsa på alla möjliga vänner från förr. Han var nöjd med två poäng också.
– Vi hade ganska bra energi. Vi är det bättre laget när det är spelbart. Vi har pratat om defensiven och nu fick vi ihop det hyfsat, menade Hagberg.
Nu blir det ett snabbt nyårsfirande för SAIK:arna och sedan hemmamöte med serieledande Hammarby i Göransson arena på onsdag.
Då lär det krävas mer än kamp och vilja för att det ska bli seger.
För ovanlighetens skull slår SAIK då ur underläge inför en hemmamatch.

Mer läsning

Annons