Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Toppen, Löfstedt – nu ska det även bli serieledning

Snart ska Johan Löfstedt spela sitt första VM.

Men innan dess vill SAIK:s bäste den här säsongen gärna upp i serieledning.

– Det vore fint, klart vi siktar på det, säger Löfstedt inför toppmötet med Västerås.

Annons

Utvecklingen för Johan Löfstedt har blivit precis som han önskat sig efter flytten från Vetlanda till SAIK inför den här säsongen.

- Tvåa i skytteligan.

- Trea i poängligan.

- Delad sexa i passningsligan.

- I onsdags uttagen i VM-truppen.

Kanske har det gått ännu bättre än du drömt om?

– Både och kan man säga. Jag hade ju hoppats på det här, det var det här jag såg framför mig när jag bytte klubb. Och jag kom rätt in i det från början. Men jag har gjort fler mål än jag trott, har alltid varit mer av en passningsspelare.

Vad beror det på?

– Jag vet faktiskt inte. Det har kanske blivit så sedan Christoffer Edlund försvann – men jag har egentligen inte fått någon uttalat offensivare roll bara därför. Näe, jag vet inte.

Hade du en VM-plats med i beräkningen redan när du bytte till SAIK?

– Nej, sånt kan man inte åka runt och tänka på, då blir det bara fel allting. Men det ska bli riktigt roligt att få vara med. Det är lite skillnad att spela i landslaget.

Vilken är den största?

– I elitserien kan man gå ner på treans/fyrans växel ibland under matcherna utan att det gör nåt, men när man möter ryssarna är det sexans växel hela tiden.

Medan ryssar och kazaker avslutar sitt seriespel redan i kväll och sedan åker raka vägen till VM-orten Almaty för att ställa om till hög höjd har elitserien två omgångar kvar att spela.

Först väntar toppmötet med Västerås i kväll och sedan Tillberga borta på tisdag innan landslaget samlas på onsdagmorgon för att flyga till Kazakstan.

Vad säger du om den uppladdningen?

– Tja, elitserien är ju lagd som den är, det är bara att acceptera. Och vi kommer ju att ha matchtempot med oss när vi åker iväg.

Tror du det kommer att påverka resultaten i VM att ni får mindre tid på er för anpassning till höjd och tidsomställning?

– Nej, förhoppningsvis ska tiden räcka. Man får se hur man reagerar på den där höjden.

Och hur påverkar tankarna på VM dig i kväll?

– Ingenting, det är fullt fokus på SAIK. Det är ingen fara. Men det är klart att man helst inte vill bli skadad nu.

Förlusten mot Kungälv (6–2) senast är inget som oroar SAIK:s poängkung.

– Innan den hade vi gjort tre riktigt bra matcher i rad. Sedan kom det en plump, men så är det för alla lag. Det är inte längre som det var för några år sedan när man visste att vissa lag alltid skulle vinna. Det är jämnare nu och det tycker jag är jättekul. Det är bra för elitserien.

Mer läsning

Annons