Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Törnros blågul igen: ”En revansch”

Hallå där...

Annons

... Erik Törnros, 19,

anfallare i Gefle IF som är uttagen till P19-landslagets matcher mot Finland den 4 september (Uppsala) och 6 september (Märsta).

Hur känns det då?

– Jag blev otroligt glad, det var många känslor som kom fram. Förra året fick jag tacka nej till en dubbellandskamp på grund av en liten skada och samma dag som jag kom med till de stora matcherna inför EM-kvalet bröt jag foten.

– Jag var väldigt less men bestämde mig för att försöka komma tillbaka. Det här är en revansch och något jag drömt om, att få stå med den blågula tröjan och höra nationalsången igen efter det helvete jag haft.

– Jag gick på kryckor i tio, elva veckor och foten läkte inte som den skulle, det är klart att jag var orolig.

Hur lång tid tog det att hitta spelet igen efter fotbrottet?

– I början satt ingenting, saker jag normalt klarar av funkade inte – jag var som ett träben. Det var frustrerande, men folk som varit med om skador sa att så är det för alla. Jag har tränat extra och stått och trixat i hallen i Andersberg – det är hårt jobb som ligger bakom det här.

– Det är först den senaste månaden som jag känner att jag är tillbaka. Nu är jag i mitt livs form, jag har en otrolig speed och orkar springa länge.

Du har gjort några inhopp i allsvenskan i år, annars spelar du i U21-serien. Hur funkar det där?

– Jag har gjort bra ifrån mig, jag tror att jag har gjort fem eller sex mål och tre, fyra assist. Det är en bra serie att få självförtroende i, men det är inte där jag vill spela. Nu vill jag uppåt.

Blir det fler matcher med P19-landslaget sedan, typ EM-kval eller något?

– Nej, det är de här matcherna. Sedan är det U21-landslaget då som man såklart vill komma med i. Spelar man bra här stärker man sina aktier.

Mer läsning

Annons