Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Törnros insats ger hopp om mer

Gefle IF:s U21-lag, med forwardstalangen Erik Törnros i spetsen, körde på Valborgsmässoafton över Syrianska hemma på Strömvallen. Laget vann med hela 7–0.
– Vi var riktigt bra i dag, säger Törnros, som blev tremålsskytt – liksom Johan Oremo.

Annons

Efter månader av skadebekymmer börjar juniorlandslagsspelaren Erik Törnros äntligen hitta tillbaka i spelet.

Mot Syrianska gjorde forwarden en mycket fin insats och låg bakom det mesta av Gefles offensiva spel. En insats som borde få GIF-tränaren Pelle Olsson att fundera över att plocka med honom till nästa allsvenska match.

– Jag försämrar inte aktierna efter den här matchen i alla fall. Det har varit mycket snack om hur det ska gå för mig i år, att det är sådan hård konkurrens och så vidare. Jag vet vad jag kan och Pelle vet vad jag kan, så det gäller att jobba hårt så kommer chansen snart.

GIF gjorde en mycket bra laginsats och spelade ut Syrianska som hade det väldigt tungt i defensiven. GIF kunde snabbt ta ledningen i matchen genom Johan Oremo som lyckades peta in en retur. 2–0 satte Törnros på straff efter att ha blivit fälld av Syrianskas målvakt, som också fick ett rött kort i situationen.

– Det var en solklar straff, jag vet inte vad målvakten höll på med, han hoppar in med dobbarna och fäller mig.

I den andra halvleken hade Törnros och GIF lekstuga med Södertäljeklubben. Laget gjorde hela fem mål och visade upp ett mycket fint anfallsspel. Även forwardskollegan Johan Oremo gjorde en bra insats och lyckades göra tre mål.

Törnros avslutade matchen med en riktig delikatess, när han bjöd publiken på ett bicycletamål i den 90:e minuten.

– Jag vet inte, det bara hände. Den satt väldigt fint. Jag fick repa mig lite efter att jag snubblade och missade öppet mål i situationen innan.

Just nu njuter Erik Törnros av att vara tillbaka och spela fotboll. Han hoppas alltså snart få chansen i allsvenskan.

– Men man måste vara realistisk. Jag gick inte på tre månader och var gipsad, men nu känner jag att jag har kommit tillbaka och har framför allt inte ont längre vilket är det viktigaste.

$1

GEFLE–SYRIANSKA 7–0 (2–0)

$1

Målen: Johan Oremo 3, Erik Törnros 3, Joachim Adukor.

$1

Domare: Mattias Falk, Valbo.

$1

Så spelade GIF: Emil Hedvall – William Lundin (Mohammed Sheriff, 60), David Fällman, Fredrik Ström, Sebastian Senatore – David Rödin (Marcus Larsson, 55), Joachim Adukor, Zakaria Abdulai, Hjalmar Öhagen – Johan Oremo, Erik Törnros.

Mer läsning

Annons