Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Törnros skadefri – hoppas få speltid

Gefle IF:s anfallare Erik Törnros kan gå för fullt igen. Och spelsuget efter fotskadan är minst sagt på topp.

– Min säsong börjar på min födelsedag på lördag, säger Törnros.

Annons

Den gångna våren blev inte vad Erik Törnros hade hoppats på.

I början på maj var han tillbaka i full träning efter en fotskada – då kom nästa smäll. I en duell med Daniel Theorin på träningen stukade han högerfoten.

Sedan dess har han inte kunnat träna för fullt – förrän nu.

– Jag fick ett bra formbesked i dag (i går). Det gick otroligt bra i spelet och jag kände ingen smärta alls. Jag har inte tappat nånting, säger en smått lyrisk Törnros.

– Det går så lätt att komma tillbaka i det här laget. Medspelarna hjälper mig bra och det är väl så här det är för ett lag i medgång. Det är ganska logiskt.

Förra veckan spelade det svenska P18-landslaget två landskamper mot Polen i Örebro (förlust med 2–1 och seger med 1–0). Förbundskaptenen Tomas Turesson valde att inte plocka med Erik Törnros till de matcherna.

– Det var inte värt att åka. Det var bättre för mig att stanna hemma och träna i lugn och ro, säger Törnros, som nu alltså är redo att kriga om en plats i laget igen.

– Jag vet vad jag kan. Alla forwards i laget kan göra mål, nu är det bara jag kvar. Min säsong börjar på min födelsedag på lördag.

Törnros fyller 18 år samma dag som Gefle IF möter Kalmar FF på bortaplan.

– Benen bara hoppade på träningen och jag är så spelsugen nu. Att det känns så pass bra nu stärker mitt självförtroende.

• Kommer du att spela på lördag?

– Det får tränaren bestämma. Men jag är redo.

Det blir i så fall Erik Törnros första minuter i allsvenskan den här säsongen.

En annan spelare som närmar sig comeback är den knäskadade mittfältaren Daniel Leino.

– Jag törs inte säga exakt, men det ska inte dröja alltför länge innan han är tillbaka. Det är ganska nära, säger GIF:s naprapat Fredrik Wallström om 19-åringen.

Mer läsning

Annons