Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Törnros tillbaka på plan

Skadorna har avlöst varandra under säsongen.

Men i går kunde äntligen Gefle IF:s talangfulle forward Erik Törnros spela en fotbollsmatch igen.

– Skönt att vara tillbaka. Jag har inte spelat sedan i mars, säger Törnros sedan GIF besegrat Brage med 5–1 i U21-serien.

Annons

På lördag fyller Erik Törnros 18 år. Då hoppas han förstås få speltid när Gefle möter Kalmar FF på bortaplan i allsvenskan.

I går fick han visa att foten håller för spel när han startade U21-matchen mot IK Brage på Strömvallen.

– Det kändes bra. Jag blev lite trött och ville själv byta, säger Erik som spelade i 70 minuter.

Det sista han gjorde innan bytet var att fixa en straff som Eric Larsson distinkt placerade in till 4–1 – och firade med att slå en frivolt...

Både Larsson och Törnros gjorde gedigna insatser, men det var Törnros anfallskollega Dragan Kapcevic som stal showen mot Brage.

Superettanlaget ställde upp med ordinarie mittbackar, men Dragan gjorde lite som han ville med dem. Totalt blev det tre mål och ett målpass för ”Super-Dragan”.

”Precis som Zlatan mot Finland”! hojtade någon GIF-spelare i omklädningsrummet efter matchen.

Själv var Dragan som vanligt lågmäld trots att alltså gjorde såväl 1–0 som 2–0 och 4–1, innan han avslutade med att elegant friställa unge Emil Bellander som kyligt satte 5–1.

– Jo, men det gick väl bra, sa Kapcevic som varit på semester hemma i Bosnien och även i Kroatien och hälsat på sin familj under ledigheten.

– Jätteskönt att få komma ner dit och träffa dem lite. Det blir inte så ofta.

• Och efter den här matchen har du förstås förbättrat dina chanser till spel mot Kalmar?

– Nja, jag vet inte. Jag försöker alltid göra så bra ifrån mig både på träningar och i U21-matcherna. Sedan är det upp till tränaren att bestämma vem som ska spela.

Även Erik Törnros hoppas på spel på lördag.

– Alltså man vet aldrig. Men det gick helt okej i dag. Jag visade att jag var stark i mitt targetspel och löpningarna kommer så småningom. Fast det är klart att det är skillnad på tajmingen när det är match och träning.

• Hur längesedan var det du spelade en match?

– Det var en träningsmatch på Strömsberg i mars (seger 7–1), så det var ett tag sedan.

$1

U21-serien:

$1

GEFLE IF–IK BRAGE 5–1 (2–1)

$1

Målen: 1–0 (7) Dragan Kapcevic, 1–1 (18) Stefan Lindmark, 2–1 (26) Dragan Kapcevic, 3–1 (70) Eric Larsson (straff), 4–1 (77) Dragan Kapcevic, 5–1 (90) Emil Bellander.

$1

Publik: cirka 300

$1

Så spelade GIF: Tobias Skärberg – Eric Larsson, Simon Jonsson, Fredrik Ström, Sebastin Senatore – Marcus Hägg (Helal Tehini, 88), Jonathan Hellström, Zakaria Abdullai, Marcus Larsson (Oscar Krigh, 67) – Erik Törnros (Emil Bellander, 70), Dragan Kapcevic.

Mer läsning

Annons