Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tror att jag drömde och hoppades på ungefär det här

Inga stilpoäng.

Inga mål.

Ingen publik.

Ändå var 0–0 borta mot Häcken ett resultat jag till och med köpte i förväg, även om matchen kanske egentligen inte motiverade två timmar framför teven istället för ute i solen.

Annons

Men vissa offer måste alltid göras.
0–0 gör ändå att jag kan fortsätta att blunda och inte låtsas om skärtorsdagens 1–2 mot Trelleborg på Strömvallen. GIF har presterat i stort sett samma jämna nivå i samtliga matcher, och även om 3–2 borta mot Örebro var en jackpot så var GIF samtidigt också nära ett kryss mot Trelleborg.
Efter tre matcher på sju dagar går det dock att andas ut en aning. Inte förrän nästa måndag är det match igen, mot spanskinfluerade Halmstad som räddade en poäng mot Trelleborg i går.

Drömde märkligt häromnatten, men fick förklaringen från tevesändningen från Rambergsvallen. Jag var nånstans i en fotbollsmatch, och laget jag spelade i fick en frispark emot oss och motståndarna skickade upp sin 2,20 meter långe mittback för att avgöra (det stod 0–0 även där!) och där stod jag och skulle försöka fixa den duellen.
Jag vet att jag höll på och lallade med nån stol. men som det är i drömmar så blev det något helt annat av den situtionen – men det klarnade alltså när Häcken startade med Tom Söderberg som mittback. Han är visserligen bara 199 cm, men nickade bort allt och alla i stort sett hela matchen.
GIF:s forwardsduo hade oerhört svårt mot Söderberg, och återigen förvandlades fjolårshösten succémålskytt Jakob Orlov till en alldeles för enkel spelare.
Super-Dragan hade också problem, men i den andra halvleken när Häcken fick ett mer markant tryck, så var det ändå denne som hanterade en del svåra uppspel med maximal smartness. Just nu verkar det som om att Super-Dragan är den givne forwarden, och att det finns en plats ledig därframme för Hasse Berggren, Mikael Dalhlberg och till slut Erik Törnros att konkurrera om så länge Orlov inte får ordning på fötterna.

När forwardsduon hade svårt med den långa höga bollarna, blev det inte GIF:s kontringsspel bättre av Rambergsvallens ojämna underlag. Det hämmade naturligtvis också Häcken, och därmed matchen.
Häcken hade dock de farligaste chanserna. Den där Mathias Ranegie sköt ett närskott sedan Daniel Bernhardsson levererat en rundpall men Hugo var med, samt när Jonas Henriksson, tufft trängd av just Bernhardsson, styrde en nick utanför stolpen.

Varje gång Jonathan Hellström blir inbytt blir jag glad, nu i 80:e minuten. Det måste man bli, med tanke på hur länge den mannen kämpat för sin allsvenska återkomst. Dessutom, för varje minuts spel visar Hellström att han vill in i startelvan. Ändå tycker jag nuvarande vänsterbacken Pär Asp gjorde sin kanske bästa insats i GIF just i går, när han hade ordning på positionen hela tiden.

Absolut bäst i GIF var dock, återigen, Jonas Lantto.
Denne har inlett säsongen lysande, och har även ryckt med sig James Frempong. Det kantspelet kommer GIF att ha stor glädje av under säsongen.

Inga mål framåt - men samtidigt också en rejäl nolla för Hugo, hans 51:a i allsvenskan. Förutom två chanser släppte GIF inte till något bakåt.

Innan dagens matcher, främst givetvis Örebro–Helsingborg, spelas leder...IFK Norrköping allsvenskan. Nykomlingen har bara förlorat en match, den på Strömvallen mot GIF och den förlusten tror jag var lika viktig som segrarna. Där rensades nog en naivitet bort, och det har gjort att Norrköping igår exempelvis slog Djurgården borta med 3–1.
Första målet gjorde Anders Wikström, hans första någonsin i allsvenskan i den 104:e matchen.
I Borås gjorde en annan ex-GIF-spelare mål. Amadou Jawo spikade 3–0-segern mot Malmö när Elfsborg vaknade till exakt när det behövdes.

Mer läsning

Annons