Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: Othén höll nollan när SAIK vann stort

SAIK är tillbaka på vinnarspåret. Bollnäs stretade emot i inledningen av matchen i Göransson Arena, men SAIK exploderade i slutet av den första halvleken med tre mål. Till slut vann SAIK med hela 7-0

Annons

Ändå var dock Bollnäs som började bäst, och hade ett grepp om spelet. SAIK tvingades gång på gång in i Bollnäs täta mittförsvar och blev av med bollen.
Men Bollnäs lyckades aldrig få hål på SAIK.
Inte ens när man fick straff, och Juho Liukkonen sköt – men utanför i den 16:e minuten.
Den bollen behövde inte SAIK-målvakten Joel Othén ta, men istället gjorde han en räddning på ett närskott lite senare. Bollnäs hade även en ribbträff av Koljagin i 27:e minuten.
Men som kom SAIK-målen.
Tre stycken under sista kvarten av halvleken.
Johan Löfstedt gjorde de två första. Först med ett skott, och sedan med ett snyggt samspel med Ted Haraldsson som gav ett friläge trots många Bollnäsförsvarare inom straffområdet.
Löfstedt visade verkligen att han är tillbaka, och gjorde ju två mål senast även mot Sirius.
3–0-målet ordnade Christoffer Edlund, sedan han tagit ned en lyrpassning från Erik Säfström och piskat in skottet trots tämligen svår vinkel i den 43:e minuten.
Målkavalkaden fortsatte direkt efter paus. Ytterligare tre mål inom en kvart, och Edlunds 4-0 redan i 47:e dödade naturligtvis matchen och inte blev det bättre för Bollnäs när Erik Pettersson gjorde 5–0 i 51:a – och dunkade in en hörna till 6–0 i 58:e.
De få chanser Bollnäs hade tog Joel Othén om med ett mycket bra målvaktsspel och något så ovanligt som en hållen nolla, passande när förbundskaptenen Franco Bergman fanns på plats i Göransson Arena.
I övrigt var det 1 502 åskådare.

Mer läsning

Annons