Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: Sydafrikan hoppas på spel i Gefle

Sive Pekezela tränar med Gefle IF till och med nästa onsdag.

Och sydafrikanen har målsättningen klar för sig.

– Jag ska spela till mig ett kontrakt, säger Pekezela bestämt.

Annons

För drygt tre veckor sedan gjorde Sive Pekezela sitt första framträdande i Gefle IF, då han spelade högerback när U21-laget hemmaslog Örebro med 7–0.

I går var den 20-årige sydafrikanen tillbaka på Strömvallen. På sin första av totalt sex träningar med GIF gick det utan större problem att se att kvickheten är Pekezelas främsta tillgång.

– Jag är snabb i fötterna och gillar att utmana. Helst spelar jag till höger på mittfältet, men det fungerar lika bra att vara högerback. Som back följer jag gärna med upp i anfallen och som mittfältare tar jag många offensiva initiativ, säger Sive Pekezela strax efter träningens slut.

Närmast kommer han från Germinal Beerschot, som ligger tolva i belgiska ligan och just nu har ekonomiska bekymmer.

Tidigare har han även provspelat i Enköping och GIF Sundsvall.

– Vi fick en förfrågan och tyckte att det vore intressant att se honom i den här miljön. Det är lite för tidigt att kunna säga så mycket om honom, men det är en snabb spelare, säger Gefle IF:s tränare Pelle Olsson.

Till och med nästa onsdag ska Sive Pekezela göra allt för att imponera tillräckligt mycket på Pelle Olsson.

– Jag gillar atmosfären i klubben och jag känner mig välkommen här. Det känns redan som att jag är en del av laget. Jag åker tillbaka till Sydafrika nästa onsdag eller torsdag, sedan hoppas jag att jag kommer tillbaka hit, säger Pekezela och fortsätter:

– Mitt mål är att få ett kontrakt och spela med laget nästa år.

Sydafrikanen Sive Pekezela har gjort sin första träning med Gefle IF. Under drygt en veckas tid ska 20-åringen visa upp sig – och målet är att spela till sig ett kontrakt. "Det känns redan som att jag är en del av laget", säger Pekezela.

Mer läsning

Annons