Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två miljoner i vinst – nu budgeterar GIF för förlust

Hallå där...

Annons

...Leif Lindstrand,

GIF:s fotbollsordförande som efter tisdagens årsmöte och bokslut kan glädjas över ekonomisk framgång under den gångna året.

Två miljoner kronor i vinst blev det.

– Ja, vi har ju gått plus nästan varje år under min tid och jobbat för att bygga upp det egna kapitalet. Vi gick back 2009 eftersom vi gick in med eget kapital för att skaffa många nya spelare på samma gång.

Vinsten 2011 var som så ofta tidigare en frukt av era lyckade spelarförsäljningar.

– Ja, vinsten kommer från vidareförsäljningen av Alexander Gerndt från Helsingborg. Vi ökade ju också publiksnittet med 23 procent, och ökade sponsorpartner- och publikintäkter med 20 procent.

I budgeten för 2012 budgeterar ni för en förlust på drygt en och en halv miljon.

– Ja, vi går medvetet in med en underbalanserad budget. Det egna kapitalet gör att vi vågar det. Men det innebär inte att vi kommer att gå med en och en halv miljon i förlust. Det finns möjligheter till extra intäkter under årets gång, eventuell placeringsbonus är inte inräknat och inte heller några spelarförsäljningar.

– Värvningarna av Johan Oremo och William Lundin har också tillkommit och ingår i den beräknade förlusten. Men tanken är ju att de ska bidra till att laget går bättre och därmed dra in mera pengar.

Hur går det med arenafrågan?

– Det pågår diskussioner med kommunen. Vårt förslag att bygga ny arena på Sätraåsen skulle innebära att vi kan gå in med mer själva än vi kan göra om beslutet att bygga ny läktare på Strömvallen ligger fast. Men det behövs ju kommunalt stöd av något slag.

– Om några veckor kan det nog klarna vilken riktning det ska gå åt. Men sedan fordras det ju politiskt beslut också.

Mer läsning

Annons