Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tvärstopp direkt för SAIK

Seriepremiären för SAIK:s damer blev inte alls vad man hade tänkt sig.

Det blev förlust med 2–3 mot Kareby. Man fick inte alls spelet att stämma och det kändes som om man tog vid, där förra säsongen slutade.

– Jag tror att tjejerna ville alldeles för mycket i dag och var övertända. Då kan det låsa sig och vi hade verkligen inget eget spel alls i dag, menar tränare Thomas Linder.

Annons

Att Kareby skulle bli en tuff uppgift stod klart redan innan matchen och medan gästerna visade upp stort tålamod i försvarsspelet och effektivitet framåt, verkade det som SAIK-spelarna mest åkte omkring och väntade på att det skulle lossna. Det var slarvigt i passningsspelet och man saknade farten. Fart hade Karebys Camilla Johansson som fick mycket spelrum, för enkelt menar Linder.

– Camilla är en bra bandyspelare men hon ska inte kunna åka igenom hela vårt lag som hon gjorde ett par gånger. Vi var alldeles för passiva. Det var krampaktigt hela vägen, säger han.

Kareby ledde i halvtid med 3–2. En ledning som man i andra halvlek var närmare att utöka än att tappa. SAIK hade svårt att skapa några riktigt heta chanser och när man fick lägen, stod duktige Sara Carlström i vägen. Efter matchen var spelarna snabbt av isen och tränare Linder stängde dörren in till omklädningsrummet. Vad sa ni?

– Vi pratade igenom matchen och tjejerna fick försöka sätta ord på det och några uttryckte det som att det kändes som man hade kramp både i ben och hjärna. Vi hade pratat i halvtid om att täppa till luckorna på mittfältet och i våra anfall skulle vi gå runt på kanterna. Men det såg ju precis ut som i första, vi drog oss in i mitten och körde fast, menar Thomas.

Ni har tippats av nästan alla andra lag och media att ni ska gå hela vägen i år. Hur mycket påverkar det här favoritskapet spelarna?

– Det är klart att dom känner av det. Men samtidigt så har vi ju den målsättningen. Ser man på truppen vi har vore det dumt att säga något annat. Nu måste vi lära oss att leva med dom förväntningarna och nu kom vi ner på jorden direkt i första matchen. I ett längre perspektiv kanske det här var nyttigt för oss, avslutar Linder.

I nästa omgång möter man ett annat topplag, AIK på hemmaplan.

Mer läsning

Annons