Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Typiskt Gefle!

Nu snackar vi Geflemål igen...
Inte den vackraste fotbollsdialekten – men på något sätt rakt på, gediget och utan tvekan.
– Det var ett tag sedan. Men visst var det ett typiskt GIF-mål, var det första Jakob Orlov sa när han skulle beskriva sin fullträff som gav en viktig och blytung 1–0-seger hemma mot Mjällby.

Annons

Klockan hade tickat fram till den 18:e minuten, och det hade varit en Geflestart på matchen som verkligen lovade mer, när det hände grejor på vänsterkanten. Jonas Lantto trixade sig fram, fick med sig bollen och...

Sedan får Orlov själv berätta.

– Tja, det var väl inte det hårdaste inlägget Lantto har slagit i sitt liv när han fick iväg den efter marken. Men jag såg att Oremo jobbade hårt och fick bort sin gubbe innan bollen dök upp vid mina fötter. Det var bara att trycka dit den.

Mattias Asper i Mjällbymålet hann inte reagera och få upp händerna innan bollen satt uppe i nättaket.

Ett snabbt, enkelt och rejält avslut. Ett GIF-mål som både Orlov och Oremo har gjort några stycken under sina karriären i klubben. Men den här säsongen har det blivit mindre av den varan i takt med att målfabrikationen över lag har minskat. Det här var GIF:s blott 18:e mål på 23 matcher.

– Det stämmer nog att vi inte har gjort så många just av den här sorten i år. Skit samma hur det ser ut egentligen. Bara det blir mål och vi vinner matcherna, sa Orlov och log brett efter sitt sjunde mål för säsongen.

Han var tillbaka efter att insjuknat på matchdagen förra måndagen mot Häcken. En förkylning som satt i även under tisdagen och sedan succesivt blivit bättre. I går orkade han nästan hela matchen ut innan han klev av en knapp kvart före slutet.

– Det var lite krampkänning där bara. Men det var skönt att vara tillbaka på planen igen, menade Orlov som såg GIF förlora mot Häcken med 2–0 hemma på TV:n.

Då var det visserligen ett mycket starkare lag än Mjällby som var på besök. Men det kändes också som om Gefle gjorde en bättre insats. Första halvlek var rent av riktigt bra där man förutom 1–0 även tog med sig ett bra passningsspel.

– I första halvlek anföll vi bra och i andra försvarade vi oss lika bra, summerade Orlov efteråt.

Så var det. Mjällby kom också något bättre efter pausen och hemmalaget fick inrikta sig mer på ett starkt försvarsspel och skydda ledningen och de tre poängen.

Det gjorde GIF riktigt bra och det var på slutet när stora – och då menar vi s-t-o-r-a – Juan Robledo kom in i Mjällbyanfallet för att vinna nickdueller.

– Vi fick väl lite tryck där och kunde lyfta in lite bollar. Men vi hade jätteproblem med Gefle i början av matchen och med tanke på det så var kanske deras seger rättvis. Och den kom efter ett sånt där typiskt Geflemål som man sett många gånger, sa Mjällbys tränare Peter Swärd.

Tre poäng gav en hoptryckt kamp kring kvalstrecket och den tredje GIF-segern på fyra matcher.

– Det har du rätt i. Nu ska det bli kul att spela mot Sundsvall på onsdag. Viktig match det också, avslutade Orlov på en omisskännlig västgötska.

Men han kan Geflemål också...

Mer läsning

Annons