Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppdraget slutfört – nu hoppas Olsson komma ut i Europa

Efter 30 spelade allsvenska omgångar kan Gefle IF vara nöjda med insatsen 2011.

En nionde plats och poängrekord är bra av det lag som var oerhört nederlagstippat innan säsongen.

– Resultatmässigt gjorde vi det vi skulle. En seger hade inte fört oss högre upp i tabellen då både Kalmar och Göteborg vann, sa Pelle Olsson efter 1–1 mot Djurgården.

Annons

Däremot hade Mjällby passerat om inte Marcus Hansson fixat den där GIF-poängen. Det var det viktigaste i går.

Precis som alla andra såg GIF-tränaren två sidor av sitt lag i serieepilogen. En dålig första halva och en bra avslutning.

– Vi hade otroligt stora tekniska bekymmer i första halvlek och var illa ute. Vi satte oss själva i trubbel hela tiden. Det kan bli så när man går från konstgräs till ett så här blixtrande snabbt naturgräs. Vi klarade inte av det nu.

Men så kom kvitteringen och andra halvlek.

– Det är jag mycket belåten med. Det var ett perfekt sätt att avsluta den här säsongen på. Vi är mycket mer bestämda och får fast bollen bättre högre upp i banan.

Han hyllar också Youssif Chibsahs inhopp efter paus då han ersatte Jonathan Hellström.

– Chibsah är otroligt bra på att hålla i bollen och betyder jättemycket för oss.

En tidig förändring som GIF-laget fick göra i går var när Daniel Theorin krockade illa med sin egen lagkapten Daniel Bernhardsson. En hjärnskakning blev domen och Pär Asp kom in som ersättare i mittförsvaret.

– Bernhardsson gjorde illa knät också och det var ytterst tveksamt om han kunde spela vidare efter paus. Men han provade och vi hade koll på det i andra halvlek. Därmed spelade GIF-kaptenen samliga allsvenska minuter den här säsongen också.

Nu väntar träningar i ytterligare en månad innan det blir semester i december för det allsvenska laget. Sedan tar GIF sats mot den åttonde allsvenska säsongen i rad.

Om det väntar Europaspel återstår att se. GIF toppade fair play-ligan innan sista omgången före Häcken. Lagen fick en varsin varning i gårdagens matcher.

– Men det är lite andra variabler med också. Det brukar ta ett par dagar innan beskedet kommer. Sedan får vi se om Sverige får den Europacupplatsen, avslutade Olsson.

Mer läsning

Annons