Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppgifter: Malmborg klar för Gefle IF

Enligt säkra källor är Linus Malmborg klar för Gefle IF.
Den 23-årige mittbacken ersätter Daniel Theorin.

Annons

Vi har tidigare berättat att Gefle IF varit nära att lösa den 23-årige mittbacken Linus Malmborg från Vasalund.

Enligt Sportens källor har man nu gjort klart med division 1-spelaren, som de två senaste säsongerna tillhört Vasalund. Innan dess har Malmborg spelat i såväl IFK Värnamo som Östers IF, dit han kom som 16-åring från Djurgården.

Det är inte känt hur långt kontrakt den vänsterfotade, 191 centimeter långe Linus Malmborg skrivit med Gefle IF.

Sportchefen och tränaren Pelle Olsson dementerar dock att affären är i hamn.

– Vi har inget klart med honom. Det är möjligt att ni har källor, men vad jag kan se på mitt bord så finns inget underskrivet kontrakt, säger Pelle Olsson.

• När presenterar ni er nye mittback då?

– Inte innan jag kommer hem från Englandsresan (se annan artikel) i alla fall, säger Olsson.

Gefle IF måste också lösa Linus Malmborg från hans gällande kontrakt med Vasalund. Hur stor den övergångssumman blir är inte känd.

GIF har även haft en annan mittback på besök under veckan. Måndag till onsdag tränade 19-årige Medi Dresevic från Norrby med laget, och även om Olsson tidigare sagt att denne inte är aktuell för en övergång till den här säsongen kan det finnas en öppning.

– Kanske tar vi in två nya försvarare i truppen, vi har inte bestämt det än, säger Olsson.

Inte heller Anders Wikström är helt avskriven. Dock gör uppgifter gällande att hans senaste klubb IFK Norrköping (dit han varit utlånad från Elfsborg) har förköpsrätt på den gamle GIF-spelaren. Wikström ska tillbaka till Norrköping och träna några veckor innan jul och nås ingen överenskommelse på något håll är han Elfsborgs spelare igen från 1 januari.

Den senaste tiden har även förre SIF:aren Marcus Olofsson, senast i Mariehamn, på eget initiativ gjort några träningar med GIF.

– Han tog själv kontakt med oss och ville visa upp sig, men innan han hann komma gjorde vi klart med en spelare i hans position (innermittfältaren Alexander Faltsetas). Marcus ville ändå träna med oss men det är inte aktuellt med någon övergång, säger Olsson.

Gefle IF har sedan tidigare gjort klart med mittfältaren Alexander Faltsetas från IFK Göteborg.

Mer läsning

Annons