Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Världsstjärnor från öst tränar med SAIK

SAIK har börjat känna på isen i Göransson Arena.

Och på torsdag får laget fint besök – från ryska världsstjärnor som Misha Svechnikov och Ivan Maximov.

– Sju spelare från Dynamo Moskva kommer hit för att träna med oss, berättar SAIK-tränaren Peter Isaksson.

Annons

Anledningen är de landskamper som ska spelas mellan Sverige och Ryssland i Vänersborg på lördag och söndag.

Där finns SAIK-spelarna Christoffer Edlund, Johan Löfstedt, Erik Säfström och Joel Othén med i A-landslaget – och Ted Haraldsson och Joakim Bergman i U23-landslaget. Och samlingen sker redan på torsdag.

De ryska spelare i Dynamo Moskva som inte är uttagna till landskamperna, totalt sju stycken, kommer att träna med resten av SAIK:s trupp i Göransson Arena torsdag och fredag.

Thony Lindquist, assisterande förbundskapten samt tränare i Dynamo Moskva, lade fram förslaget för sin tidigare klubb och SAIK nappade direkt.

– För oss är det här bara bra. Vi kommer att sakna sex spelare från vår trupp under den här perioden och i stället får vi världsspelare hit. Tack vare det kan vi behålla kvalitén på träningarna, förklarar SAIK-tränaren Peter Isaksson.

Samtliga spelare i Dynamo Moskva behöver också bästa tänkbara förberedelser inför Champions Cup i Edsbyn 13–16 september.

Anmärkningsvärt är att SAIK dessutom möter Dynamo Moskva i en träningsmatch nästa tisdag i Göransson Arena.

– Det här är ett helt nytt grepp, konstaterar Isaksson.

Spelarna som kommer till Göransson Arena på torsdag är bland andra Ivan Maximov, Alexander Tjukavin, Rinat Sjamsutov och före detta SAIK-stjärnan Misha Svechnikov.

– De kommer att bidra med mycket fart på träningarna och det ska självklart bli riktigt roligt att mäta sig med dom. Det är nog inte så jättevanligt med den här typen av samarbete, säger Johan Östblom, ett av SAIK:s två nyförvärv.

SAIK har redan hunnit spela två träningsmatcher (förlust mot Edsbyn med 6–4 och seger mot Västerås med 6–2) och gjorde rekordtidig ispremiär i mitten på juni – men det var i Jernvallens ishockeyhall.

I går skedde den officiella ispremiären i Göransson Arena.

– Fast vi kände på det lite även i går eftermiddag, då det var frivilligt, säger Peter Isaksson.

En av frågorna inför säsongen är hur stor saknaden efter Daniel Berlin, nu i Dynamo Moskva, kommer att bli. Om någon ska kunna fylla tomrummet efter mittfältaren är det Johan Löfstedt, enligt Peter Isaksson.

– Berlin går inte att ersätta och vi är olika spelartyper. Mitt mål är först och främst att utvecklas och vara ännu mer delaktig i spelet än förra säsongen, säger Löfstedt, som gjorde tummen upp efter den första gemensamma träningen på stor is.

– Man hinner nästan glömma bort hur stort det är där ute. Men jag känner redan att vi befinner oss på en hög nivå.

Mer läsning

Annons