Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vilken djupdykning, SAIK – oavgjort mot bottenlaget

Försnacket handlade om Joakim Hedqvist.

Matchen handlade om allt annat än Joakim Hedqvist.

Krislaget Vänersborg grejade 6–6 när SAIK tappade årets första poäng på hemmais.

– Vi hade inte vår bästa dag, konstaterar tremålsskytten Mikko Aarni.

Annons

Blixtvärvningen Hedqvist kom in efter sju minuter, och hade sitt första, och enda skott några minuter senare. Annars påminde han mest om Osynlige mannen.

Men Vänersborg, med fem raka förluster bakom sig, mot lag i bottenregionen, klarade sig fint ändå och hade nog ungefär lika mycket bollinnehav som SAIK under 90 minuter.

Och lyrbollarna från ytterhalven Viktor Weiselius tog SAIK-försvaret på sängen. Gång. På gång. På gång.

Tre av dem resulterade i rena frilägen och mål. Det kunde blivit ännu fler om inte Joel Othén varit på hugget och räddat.

Liberon Joakim Bergman var självkritisk efteråt, i ett omklädningsrum där det kändes som om SAIK just torskat med tvåsiffrigt.

– Det var ingen vidare match av mig. Jag var dålig på lyften och hade inte riktigt koll, varken på de diagonala eller raka bollarna.

– Men det är bara att bryta ihop och komma igen, ta lärdom och fundera på vad man gjorde för fel, säger Bergman.

Du har varit skadad, har tajmingen påverkats av det?

– Jag tror inte det, det funkade bra i Kalix. På lyrbollar handlar det ju om att vara på plats och inte komma för sent så man måste sträcka ut klubban, då blir det svårt.

En som plötsligt hittat formen, och målet, är SAIK-anfallaren Mikko Aarni. Efter ett ynka mål på de första tio omgångarna har han nu gjort sex mål på två matcher.

Vad har hänt?

– Svårt att säga, jag har inte ändrat på någonting och det är inget speciellt som hänt. När det går dåligt letar man och tänker kanske lite för mycket i stället för att lita på sig själv. Men å andra sidan har ju laget gått bra och vunnit mycket under tiden, och det är viktigast.

Men inte nu, hur förklarar du det?

– Jag är dålig på att analysera, men Vänersborg fick oss dit de ville. Vi försökte pressa dem, men de var duktiga på att spela sig ur och vi hade inte vår bästa dag.

Och Joakim Hedqvist, som knappt rörde bollen, vad tyckte då han om sin första match i Vänersborg?

– Det är en ny klubb och jag har en träning med laget, då blir det lite passivt. Det får ta den tid det tar. Jag gillar ändå spelidén, och jag tror att den passar mig bättre än i Broberg där det är mer tuta och köra. Vänersborg spelar lite mer varierat och enklare.

Spelidén räckte till och med till en poäng mot SAIK.

Mer läsning

Annons