Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vilken hemmapremiär det blir för Löfstedt

Det är mycket nu för Johan Löfstedt. Efter en succéfylld försäsong gjorde han ingen besviken när han stänkte in tre mål i premiären för Sandvikens AIK borta mot Villa. I kväll kliver han in i Göransson Arena för säsongens första hemmamatch. Mot sin moderklubb Vetlanda – den enda förening han tidigare har spelat för...

Annons

– Klart det blir speciellt. Även om Vetlanda har en hel del nytt utifrån så känner jag ju i princip hela laget. Om inte annat så är ju farsan materialförvaltare i VBK och med upp hit. Det skulle bli alldeles för mycket snack om vi förlorade och jag skulle ljuga om jag sa att det inte pirrar lite extra, säger Johan med ett skratt.

Christoffer Edlund gjorde samma resa för två år sedan och den ett år äldre Löfstedt minns hur det var att ställas mot sin gamla lagkompis den gången.

– Det kommer jag mycket väl ihåg. Vi snackade så klart mycket om Chrille, hur vi skulle stoppa honom och hela SAIK men även att vi minsann skulle ge järnet för att visa att han hade bytt till fel lag. Jag kan mycket väl tänka mig att det snacket går igen. Nu finns det ju två stycken att visa...

Men själv ångrar Johan inte klubbytet för en sekund. Han har redan kommit in i laget, trivs i stan och när sambon också har fått ett jobb känns allting helt rätt. Det har visat sig på bandyisen där SAIK:s försäsong varit grym och nyförvärvet från Vetlanda kanske den bästa av alla. Ett hat trick och två assist blev tisdagsfacit förra veckan.

– Det har varit roligt. Hela laget har fungerat och det är klart jag är nöjd för egen del också. Det var jätteskönt att leverera direkt i premiären mot Villa, få göra tre mål och ha det avklarat. Nu ska vi ut i Göransson för premiären här och att det bli mot Vetlanda gör bara saken ännu roligare.

Ett Vetlanda som det är befogat att se upp med. Laget vann sin premiär hemma i den nybyggda hallen mot Broberg med 7–5. En jätteskräll enligt vissa bandytyckare. Inte alls oväntat enligt Löfstedt.

– Jag om någon vet vilken kraft det finns i laget när man får ihop det. Dessutom var det på hemmaplan i den nya hallen inför med Vetlandamått mycket folk på läktaren.

Smålands bandystolthet är också en plantskola av stora mått och trots att spelare lämnare på löpande band – det är bara en eller två spelare kvar i det lag som Löfstedt och Edlund spelade i för fyra-fem år sedan – så poppar det upp nya förmågor. Dagens lag består av flera spelare som var med och vann JSM-guld i våras.

– Dom har duktiga juniorer som redan är redo för elitserien. Det ska bli riktigt kul att spela mot dom. Men jag kommer inte att förbereda mig på något annat sätt än det vanliga och det handlar ju om två poäng som mot vilket lag som helst. Vi är favoriter och siktar självklart på att vinna.

Det skulle i så fall fall vara en perfekt födelsedagspresent så där några dagar i förväg. På torsdag nästa vecka fyller Johan 25 år.

Som sagt – det är mycket på gång för Löfstedt.

Mer läsning

Annons