Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vinnare – trots att SAIK-spelet hackar

SAIK vann mötet mot Hammarby med 5–1. Men det var en seger som inte imponerade och SAIK-tränaren Thomas Linder kunde bara hålla med.
– Jag är nöjd med att vi tar två poäng. Men hur vi genomför matchen är jag inte nöjd med. Men det kanske är ett bra lags signum att man vinner fast man spelar dåligt, säger han.

Annons

Det såg både segt och nästan oinspirerat ut i SAIK och passningsspelet var många gånger under all kritik. Hammarby som kom till matchen utan avbytare gjorde förvisso ett gediget försvarsarbete och tvingade SAIK till svåra beslut. Första halveks enda mål kom av att Hammarbyförsvaret slarvade för första gången och Johanna Pettersson fick öppen gata mot mål.

– Dom gjorde det bra och vi fick inte alls i gång vårt spel. Vi pratade inför den andra halvleken att vi skulle vara mer fokuserade och sätta passningarna på rätt spelare så vi skulle kunna höja tempot. Det gick väl sådär, analyserar Linder.

SAIK gjorde 2–0 tidigt i andra men hade fortsatta problem att trassla sig igenom ett tätt bortaförsvar. I mitten av halvleken så skadade sig Hammarbys bäste spelare, den ryska landslagsspelaren Galina Mikhaylova och tvingades utgå. Hammarby fick då spela med en spelare mindre och då öppnade det sig ytor för SAIK. Ytor som man ändå hade svårt att utnyttja. Linder var imponerad av Hammarbys kämpaglöd.

– Jag visste att dom var bra och att dom skulle prioritera försvarsspelet. Det är lite svårt att förstå att dom inte har tagit fler poäng men samtidigt så kanske dom har lättare att försvara sig än att föra matcher, säger han.

Trots att spelet inte stämde till fullo så var segern aldrig hotad och nu talar det mesta för att man blir tvåa i tabellen då AIK slog Kareby och det skulle i så fall innebära att SAIK får just Kareby i en semifinal. Då måste man nog spela bättre än så här. Thomas Linder är dock inte orolig.

– Vi har haft en väldigt tung träningsperiod ett längre tag och det har synts på träningarna också. Nu är det dags att börja släppa på det och då tror jag att vi kommer bra förberedd till slutspelet.

SAIK–HAMMARBY 5–1 (1–0)

Målen: 1-0 (39) Johanna Pettersson, 2-0 (48) Evelina Johansson, 2-1 (61) Matilda Johansson, 3-1 (68) Emma Ahlander, 4-1 (83) Emma Ahlander, 5-1 (88) Johanna Pettersson.

Utvisningar, SAIK: 3x10 min, HIF: 2x10 min

Hörnor: 7–2

Publik: 72

Mer läsning

Annons