Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VM-guld för SAIK:s Malin Helgman

Det svenska F17-landslaget vann VM-guld efter att ha besegrat Finland med hela 8–1 i finalen och en av hjältarna var SAIK:s anfallare Malin Helgman som var strålande glad efter matchen.
– Det är en obeskrivlig känsla just nu och vi har gjort helt fantastisk resa och spelat jättebra bandy hela tiden, säger Malin.

Annons

Sverige har imponerat under hela VM och under gruppspelet så vann man alla matcher och hade 21–2 i målskillnad. I lördagens semifinal vann man över Ryssland med hela 9–0 och söndagens final, blev också en ganska så enkel resa.

Malin Helgman:

– Med tanke på att vi inte har tränat ihop så många gånger är det nästan sjukt att vi lyckas få till så bra spel. I finalen så inleder vi kanske lite nervöst men det ska man väl göra i en VM-final också. Sen blir vi bara bättre och bättre och får utdelning.

I finalen blev det inget mål från Helgman men det blev i alla fall tre mål totalt av 17-åriga Malin. Filippa Angeldahl, från Uppsala BOIS blev turneringens skyttedrottning med 10 mål.

– Ja, jag hade inte sån koll på hur många jag gjort men det är alltid skönt att få göra mål, när man är forward. Sen är ju Filippa helt grymt bra. Väldigt dukig bandyspelare, säger Malin som nu siktar mot ett annat guld, nämligen SM-guldet med SAIK.

– Det är klart att det skulle vara fantastiskt om man som 16-åring skulle lyckas vinna både VM- och SM-guld samma år. Men jag siktar framförallt på att ta en plats i laget nu när det börjar dra ihop sig till slutspel, det är ett mål jag har haft den här säsongen. Tillsammans med att ta VM-guld då förstås, avslutar en glad Helgman.

$1

Final:

$1

SVERIGE–FINLAND 8–1 (4–0)

$1

Svenska målskyttar: Rut-Lina Berner 2, Filippa Angeldahl 2, Stina Lennartsson, Hannah Pettersson, Jennie Asplund och Cajsa Johansson.

$1

Semifinal:

$1

SVERIGE–RYSSLAND 9–0 (6–0)

Mer läsning

Annons