Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wikström hoppas på seger ”hemma”

Han slog igenom i Gefle IF – och är en riktigt genuin Gävlegrabb i grunden.

Men på lördag hoppas Anders Wikström att GIF får stryk.

– Man vill alltid vinna med det lag man spelar i. Fast självklart hoppas jag att både vi och Gefle hänger kvar, säger han.

Annons

”Vi” för Anders Wikström är numera den allsvenska nykomlingen IFK Norrköping.

Efter två säsonger i Elfsborg förstod han att Boråsklubbens tränare Magnus Haglund inte skulle ge honom speltid och förtroende denna säsong. Därför lånades Wikström ut till Norrköping, som har option på att köpa loss honom om lånet faller väl ut.

Hittills verkar alla bitar ha fallit på plats. Den 29-årige mittbacken har under försäsongen spelat till sig en ordinarie tröja i Norrköpings backlinje. Och han gjorde en riktigt bra match som mittlås ihop med Bobbie Friberg da Cruz i premiären mot Gais – som Norrköping vann med 2–0.

– Det har fungerat bra så här långt. Jag känner att jag får förtroende här och jag är en betydligt bättre spelare nu än när jag lämnade Gefle. Jag behärskar olika typer av försvarsspel. Vi spelar 4-3-3 i Norrköping och 4-2-3-1 i Elfsborg, men det är ganska snarlikt.

Bägge lagen vill anfalla och spela kreativt även i försvarslinjen.

För Gefle IF, som spelade 1–1 i premiären borta mot Syrianska, väntar alltså nästa allsvenska nykomling i form av IFK Norrköping. Och för Anders Wikström blir det första gången han ställs mot sitt gamla lag – på sin gamla hemmaplan Strömvallen.

– Det ska bli både roligt, spännande och lite speciellt. Jag blev ju magsjuk senast med Elfsborg och kunde inte spela då, så det här blir min första match mot GIF i Gävle.

Vid fyra möjliga tillfällen har Anders Wikström bara fått chans att spela mot Gefle en gång – i augusti i fjol – då han kom in i paus i stället för Jon Jönsson när Elfsborg vann med 1–0 i Borås.

Men nu är tiden i Elfsborg ett minne blott och Norrköping har blivit lite av en nystart för Anders.

– Jag är i mina bästa fotbollsår och hela stan här och föreningen har ett enormt sug efter allsvensk fotboll och det känns som klubben IFK Norrköping har satsat rätt den här gången. Målsättningen är att etablera sig i allsvenskan, men självklart blir det svårt som nykomling. Men det känns inte som vi blir några slagpåsar i alla fall.

• Vad tror du om matchen mot GIF då?

– Det blir säkert svårt, men som jag sa väldigt roligt. Gävle är ju hemma för mig, men man vill ju vinna med det lag man spelar för.

• Hur nära var det förresten att du hamnade i GIF i stället för Norrköping?

– Inte alls nära. Jag hörde ingenting från Gefle när det blev aktuellt med utlåning från Elfsborg.

Mer läsning

Annons