Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wikström klar för Elfsborg

Anders Wikström lämnar Gefle IF för spel i Elfsborg.
Exakt klockan 13.00 på fredagen skrev han under ett fyraårskontrakt.
– Självklart är vi nöjda med affären – annars hade det inte blivit någon, säger Gefles tränare och sportchef Pelle Olsson.

Annons

Gefle IF:s mittback Anders Wikström är klar för Elfsborg. Efter fem säsonger lämnar han GIF för den allsvenska konkurrenten från Borås.
Senare i dag kommer 27-åringen att officiellt presenteras som nyförvärv hos Elfsborg.

Gefles tränare och sportchef Pelle Olsson vill givetvis inte avslöja hur mycket Elfsborg fick betala för Wikström som stod under gällande kontrakt, men Olsson säger att GIF är nöjda med affären.
– Självklart är det vi det – annars hade det inte blivit någon affär. Men givetvis är det en kännbar förlust att tappa en ordinarie mittback till en seriekonkurrent.
Pelle Olsson menar vidare att Gefle nu överväger att köpa in en ersättare till Anders Wikström i mittförsvaret.
– Vi ska värdera om vi bör göra det, men man ska komma ihåg att vi redan har värvat två mittbackar (Olof Mård och Omar Jawo) plus att vi köpte Daniel Theorin i somras, säger Olsson.

Rent numerärt finns det alltså ersättare till både Thomas Hedlund som slutat och Anders Wikström men frågan är om det räcker.
– Vi har även andra lösningar att tillgå, säger Pelle Olsson och tänker givetvis på trotjänaren Johannes Ericsson som emellanåt tagit steget ned från mittfältet för att vikariera vid avstängningar och skador i mittförsvaret.

Att Gefle nu ännu en gång säljer en tongivande spelare tycker Pelle Olsson förstås är synd. Men han har både förståelse och vet spelets regler.
– Vi har värvat åtta spelare sedan i somras och det är investeringar till följd av spelarförsäljningar. Det har varit nödvändigt att sälja för att genomgå förändringen av spelartruppen.
– Och samtidigt ska man veta att Anders Wikström hade möjlighet att lämna oss som Bosmanfall i fjol, men valde då att förlänga med oss. Så ekonomiskt är det förstås bättre att han lämnade oss nu än om han gjort det i fjol eller nästa år, säger Pelle Olsson som också accepterar att spelare väljer att lämna Gefle.
– Verkligheten är den att spelare vill vidare i karriären, men det bästa vore naturligtvis att våra spelare går till utlandet och inte till andra allsvenska klubbar.

Mer läsning

Annons