Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

World Cup stannar kvar i Sandviken minst tre år till

Sandviken får arrangera World cup i bandy i ytterligare tre år.
Och tanken är att SAIK tillsammans med Göransson Arena ska ta nästa steg i turneringens utveckling.
– Naturligtvis kan man göra saker och ting utanför isen bättre än det hittills gjort, säger SAIK:s klubbdirektör Magnus Lindmark.

Annons

Ljusdal har länge varit synonymt med World cup i bandy. Men så länge den klassiska bandyorten inte bygger en hall kommer turneringen att förläggas till andra orter.

Hittills har det handlat om Sandviken som arrangerat cupen de två senaste åren. I går blev det officiellt att mästarstaden får fortsätta med det i ytterligare tre år – minst.

– Rent sportsligt kan inte World cup arrangeras bättre någon annanstans än i Sandviken. Men självklart har vi rannsakat oss själva i hur kringarrangemangen kan bli bättre, säger SAIK:s klubbdirektör Magnus Lindmark.

Därför kommer SAIK att ta hjälp från Göransson Arena i arbetet kring turneringen i fortsättningen.

Riktigt hur och vad som ska göras – förutom att spela bra bandy 13-16 oktober – är ännu så länge på planeringsstadiet. Men klart är att det behövs fler kringarrangemang runt bandymatcherna som pågår nästintill dygnet runt.

– Förhoppningen är att det ska bli ett forum för alla åldrar inne i arenan eller parallellt på hela Jernvallenområdet. Första året hade vi pubverksamhet i ishallen och om det är bra eller dåligt vill jag inte uttala mig om just nu, men vi vill ha en folkfest, säger Magnus Lindmark.

Särskilt viktigt är det att ta hand om alla besökare från andra länder och andra delar av Sverige.

– Vi måste tänka mer på dem som kommer hit än bara på oss själva. En del besöker oss i fyra dagar och då måste Sandviken kunna erbjuda mer än bara bandy. World cup ska vara en angelägenhet för alla, i fjol kändes det som folk knappt visste att bandyns motsvarighet till Champions League pågick.

Magnus Lindmark menar att just det varit Ljusdals storhet som arrangör – att det varit en folkfest för hela bygden.

• Vad kan man hitta på utanför bandyn då?

– Vi har många möjligheter i Sandviken med omnejd. Widorson (Tom) får väl se till att hålla Furuvik öppet lite längre och vi har Parkbadet och mycket mer.

Från Ljusdals BK och svenska bandyförbundet är man dock besvikna över att internationella bandyförbundet beslutat att Sandviken ska arrangera cupen de kommande tre åren.

– Jag har förståelse för att man vill att World cup ska spelas inomhus, men samtidigt tycker jag att det är tråkigt att inte Ljusdal har lyckats få till något hallbygge, säger förbundets ordförande Håkan Ramsin till svenskbandy.se.

Innan Sandviken tog över World cup 2009 hade Ljusdal arrangerat turneringen varje år sedan starten 1974.

Mer läsning

Annons