Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Zeke" lämnar inte SAIK

SM-finalen blev hans sista match. Men bandy-Sverige blir inte av med stora stygga vargen så lätt.
Nu ska Daniel "Zeke" Eriksson hjälpa till att värva spelare till SAIK i stället.
– Det känns jättekul, jag ville inte släppa bandyn helt, säger han.

Annons

Arne Anderstedt har varit värvningsansvarig i SAIK under lång tid och det var han själv som tog initiativet när Daniel Eriksson meddelade att han skulle sluta några veckor före SM-finalen.

Från och med nu är de ett team som tillsammans ska skapa en spelartrupp och tillsätta en ledarstab.

– Ledartyper som Zeke måste vi vara rädda om i föreningen, och han är en av dem som jag diskuterat mycket med genom åren när det varit aktuellt att värva spelare eller skaffa nya tränare. Därför var det naturligt att fråga honom, säger Arne Anderstedt, som också erkänner att det är skönt att få lite avlastning.

– Visst är det så. Jag får bistå med rutinen medan han som person bidrar med en enorm energi. Han är ett aktat namn ute i bandy-Sverige som också kan göra det lättare att knyta nya spelare till oss. Han förstår hur man komponerar ett lag och kan dessutom prata spelarnas språk på ett annat sätt än jag kanske kan.

Daniel Eriksson är just nu på fjällsemester men känner sig laddad inför sin nya uppgift i SAIK.

Men du känner hela laget, plötsligt ska du löneförhandla, kommer inte det kännas lite konstigt?

– Nej, det känns bara bra. Det är ju en del av paketet, man kommer få leverera både roliga och tråkiga besked, men det är nåt som hör till.

Och hur kommer nästa säsongs trupp se ut?

– Jag kan väl säga så mycket som att det ser lovande ut i alla fall. En stor del av SAIK:s varumärke är att vi har ett lag som minst når semifinal och det är oerhört viktigt att vi behåller den trupp som krävs för att nå dit. Det är nåt att värna om och gör det också lättare att värva spelare, jag tror vi är ute på en farlig väg om vi släpper på den principen, säger Daniel Eriksson, medveten om att spelarbudgeten ändå blir något lägre nästa säsong.

Något som i högsta grad påverkar budgeten är vilka spelare som stannar i SAIK och vilka som försvinner österut. Daniel Mossberg, Misha Svechnikov och Daniel Berlin ryktas alla vara aktuella för ryska klubbar. Just nu pågår finalerna mellan Dynamo Moskva och Dynamo Kazan där en tredje och avgörande match spelas i dag.

Så här säger Daniel Mossberg:

– Det har varit mycket kontakter hit och dit, men det är ingenting klart ännu. Det är Kazan och två klubbar till som hört av sig och om allt stämmer är det klart att jag är sugen på att åka igen. Men, det kan ju bli så att jag blir kvar här hemma också och då är det bara SAIK som gäller.

Mer läsning

Annons