Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allt fler får a-kassa

/

Fler och fler får A-kassa i Gävleborgs län. Det meddelar Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen (IAF). I december förra året var ökningen stor i Gävleborgs län. Jämför man med 2007 var det dock betydligt färre som fick a-kassa 2008.

Annons

Utbetalningarna av a-kassa har ökat i länet se senaste månaderna, mer än i de flesta andra län. I december förra året fick ytterligare 163 personer försörja sig på a-kassa i Gävle kommun.

I Jönköpings och Kalmar län har ökningen också varit stor de senaste månaderna.

Samtidigt visar statistik från IAF att antalet personer som försörjer sig på a-kassa har minskat kraftigt om man jämför med hur det såg ut för några år sedan. I augusti förra året nådde utbetalningarna av a-kassa sin lägsta nivå på länge.

1891 personer fick arbetslöshetsersättning i Gävle i december förra året vilket kan jämföras med 2542 stycken i december 2007 och 2993 personer samma månad under 2006.

För landet totalt var utbetalningarna 107 mijoner kronor lägre än i december 2007. 1,1 miljoner kronor betalades ut i a-kassa till landets arbetslösa i december förra året.

Enligt IAF är det en till i höstas bättre arbetsmarknad och en uppstramning av reglerna som ligger bakom siffrorna.

Mer läsning

Annons