Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Allvarlig skada med traktor

Den 42-årige mannen skulle flytta undan det omkullfallna trädet med en gammal traktor. Då var olyckan framme och mannen fick den hyttlösa traktorn över sig.

Annons

En 42-årig man skulle dra bort ett omkullfallet träd i Lövtjärn.
Men det satt fast för hårt, så traktorn tippade bakåt, och föraren fick den över sig.
Brodern fick loss honom med hjälp av en domkraft, och mannen flögs med ambulanshelikopter till Akademiska sjukhuset i Uppsala.
Traktorn var en gammal bensindriven Ferguson, av den modell som kallas Grålle. En öppen modell utan hytt och störtbåge.
Olyckan var framme när det omkullfallna trädet som skulle flyttas gav större motstånd än väntat, vilket resulterade i att traktorn tappade fästet. Den stegrade, och tippade sedan bakåt innan den landade med föraren underst.
Mannen låg mellan sätet och marken, och hans huvud blev klämt under ratten. Han var hela tiden vid medvetande, men hade svårt att andas och skadade ena benet. Han fick svåra skallskador med bland annat ett intryckt pannben ovanför höger öga.
Olyckan inträffade vid 16-tiden i går eftermiddag. Polis, räddningstjänst och ambulans kallades till platsen. Även en helikopter flög in från Uppsala och tog mannen till Akademiska sjukhuset där han nu vårdas. Skadorna blev allvarliga, men ej livshotande